Από τη Δευτέρα 04 έως και την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, διεξήχθη στην έδρα του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λάρισα (ΕΣΕΕΕ), η Άσκηση Διαχείρισης Κρίσεων «CPX MILEX-19».

Η «CPX ΜILEX-19» αποτελεί Άσκηση μεγάλης κλίμακας που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και αφορά τη διαχείριση κρίσεων, με εμπλοκή αρμόδιων φορέων του πολιτικού και στρατιωτικού τομέα. Η άσκηση εκτελέστηκε σε δύο φάσεις, με την Α΄ φάση να περιλαμβάνει τη σχεδίαση και την προετοιμασία της άσκησης, ενώ η Β΄ φάση περιλάμβανε τη σχεδίαση στο στρατιωτικό επίπεδο και διεξήχθη στο ΕΣΕΕΕ, την έδρα του European Union Operation Headquarters (EU-OHQ). Παράλληλα, ασκήθηκε και το Ελληνικό Στρατηγείο Δυνάμεων της ΕΕ, στην έδρα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ενώ συνολικά έλαβαν μέρος στην άσκηση 175 στελέχη από 14 χώρες.

  Παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας: Μυστικές συνομιλίες στο Γερμανών και Τούρκων για Αν. Μεσόγειο

Ο κύριος σκοπός της άσκησης, ήταν η εξάσκηση και η αξιολόγηση των δομών και των μηχανισμών της κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας της Ε.Ε καθώς και η βελτίωση των δυνατοτήτων τους σε μία επιχείρηση διαχείρισης κρίσης.

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου διεξήχθη η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών στην οποία παρευρέθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ καθώς και εκπρόσωποι του Στρατιωτικού Επιτελείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την διάρκεια της οποίας ο Διοικητής του Ελληνικού Στρατηγείου (ΕΣΕΕΕ), Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, πραγματοποίησε ενημέρωση περί της ασκήσεως ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύντομη περιήγηση στους χώρους του Στρατηγείου.

  Προετοιμάζουν το κλίμα και τους πολίτες για αυτό που θα έρθει

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...