Η Τουρκία παραβίασε το εμπάργκο όπλων λένε οι Ελληνικές διπλωματικές πηγές και υπάρχουν στοιχεία!

Οι ελληνικές διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι η Τουρκία εκβίασε την Λιβύη για να συναινέσει στην υπογραφή της παράνομης συμφωνίας με την αποστολή όπλων.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει καλέσει όλες τις χώρες – μέλη του διεθνούς οργανισμού να σέβονται το εμπάργκο όπλων το οποίο έχουν επιβάλει τα Ηνωμένα Έθνη στη Λιβύη, από το 2011.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Παναγής Γαλιατσάτος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8, η Τουρκία έχει σπάσει αυτή τη συμφωνία και στη διάθεση των ελληνικών Αρχών υπάρχουν φωτογραφίες και αποδεικτικά στοιχεία από μεταφορά αρμάτων μάχης στη Λιβύη, από το πλοίο που τα μετέφερε.

  Έβρος! Γιατί 400 αστυνομικοί μετακινούνται ξανά στα σύνορα

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Η ελληνική κυβέρνηση εκ των γεγονότων αυτών εκτιμά ότι η τουρκική κυβέρνηση εκβίασε τους Λίβυους, οι οποίοι είχαν ανάγκη αυτά τα όπλα για να ανταπεξέλθουν στον εμφύλιο.

Για την αίτηση της Τουρκίας στον ΟΗΕ να καταχωρήσει το μνημόνιο, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι επειδή η συμφωνία είναι άκυρη και παρότι είναι τελείως τυπικό, δεν θα έπρεπε να αναρτηθεί στον ΟΗΕ.

Η εκτίμηση των διπλωματικών πηγών έιναι ότι η Τουρκία δεν κατάφερε πολλά πράγματα, αλλά απέδειξε ότι είναι επαγγελματίας παραβάτης. «Αυτά που κάνουν οι Τούρκοι στερούνται σοβαρότητας. Νομίζω ότι η συνολική τους ανάλυση είναι λανθασμένη ανάλυση. Ποιο το κεκτημένο της Τουρκίας πέρα του ότι επιβεβαιώνει πως είναι ταραξίας;», τόνιζαν οι διπλωματικές πηγές. 

  Μαχητικά Mig-29 στη Λιβύη χτύπησαν τουρκική φρεγάτα

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στη Λιβύη δήλωνε τα παρακάτω:

“Υπάρχει μια διοίκηση στη Λιβύη αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη. Συνεπώς είναι νόμιμη η κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σαράτζ την οποία αναγνωρίζει και ο ΟΗΕ και την προσκαλεί σε διεθνείς συναντήσεις και η Τουρκία συνεχίζει την επικοινωνία με την νόμιμη διοίκηση. Αν υπάρξει τέτοια πρόταση από τη Λιβύη θα την αξιολογήσουμε”.Loading...