Στην Κάλυμνο σκάφος με 22 Τούρκους – Επί ποδός η ΕΥΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κάλυμνο έφτασε σκάφος 22 Τούρκοι οι οποίοι παραδόθηκαν στο Λιμενικό όπου ζήτησαν άσυλο στην χώρα μας και συγχρόνως δήλωσαν ότι είναι Γκιουλενιστές.

Οι 22 Τούρκοι επικαλέστηκαν τον φόβο τους από τις διώξεις που γίνονται στην Τουρκία από το καθεστώς του Ερντογάν. Η κίνηση αυτή των 22 δείχνει ότι τα πράγματα στη γειτονική μας χώρα είναι χαοτικά και υπάρχουν αξεπέραστα προβλήματα μεταξύ Ερντογανικών και Κεμαλικών.

  «Αν η Ελλάδα κάνει την τρέλα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα…» – Τι δήλωσε τούρκος αναλυτής

Υπενθυμίζουμε ότι στις 8 Αυγούστου στέλεχος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας είχα αυτομολήσει πάλι στην Κάλυμνο ζητώντας και αυτός άσυλο. Τα συχνά αυτά περιστατικά φέρνουν σε δύσκολη θέση την χώρα μας με την Τουρκία και μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο για εντάσεις.

Όλοι τους δήλωσαν Γκιουλενιστές που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Τουρκία, υπο τον φόβο φυλάκισης τους από το καθεστώς Ερντογάν. Τα άτομα ζήτησαν και πήραν έγγραφα προσωρινής παραμονής στην χώρα έως ότου εξεταστεί το αίτημα παροχής ασύλου και στην συνέχεια έφυγαν από το νησί με άγνωστο προορισμό.

  «Αν η Ελλάδα κάνει την τρέλα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα…» – Τι δήλωσε τούρκος αναλυτής

Για την υπόθεση την έχει ενημερωθει η ΕΥΠ η οποία βρίσκεται επί ποδός.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter