Στήβεν Χόκινγκ: Η πλούσια ελίτ θα δημιουργήσει μια φυλή υπερανθρώπων

Μια συλλογή από πρόσφατα δημοσιευμένα δοκίμια που έγραψε ο Στήβεν Χόκινγκ πριν από το θάνατό του αποκαλύπτει ότι ο εικονικός φυσικός πίστευε ότι οι πλούσιοι άνθρωποι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια νέα φυλή «Υπερανθρώπων» με την επεξεργασία του DNA των παιδιών τους.

Η συλλογή άρθρων και δοκίμων, που εμφανίστηκε εν μέρει στους Sunday Times , θα δημοσιευθεί στο σύνολό τους ως βιβλίο με τίτλο: «Σύντομες απαντήσεις στις μεγάλες ερωτήσεις», που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 16 Οκτωβρίου.

Ο Χόκινγκ, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο, γράφει ότι είναι βέβαιο ότι οι ανακαλύψεις στη γενετική μηχανική θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια υπεράνθρωπη φυλή μέσα σε αυτόν τον αιώνα. Προέβλεπε επίσης ότι ενώ οι νόμοι θα προσπαθήσουν να το αποτρέψουν, οι πλούσιοι και άπληστοι θα αδυνατούν να αντισταθούν στον πειρασμό.

« Είμαι βέβαιος ότι κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα, οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν πώς να τροποποιήσουν τόσο τη νοημοσύνη όσο και τα ένστικτα όπως η επιθετικότητα », έγραψε.

Διαβάστε:  Μήπως η ΕΕ προωθεί τη μαζική μετανάστευση;

«Οι νόμοι θα περάσουν πιθανώς κατά της γενετικής μηχανικής με τους ανθρώπους. Αλλά μερικοί άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν στον πειρασμό να βελτιώσουν τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όπως η μνήμη, η αντοχή στις ασθένειες και η διάρκεια ζωής ».

Ο Χόκινγκ πρόσθεσε ότι η εμφάνιση μιας ανώτερης φυλής θα οδηγήσει σύντομα σε επιπτώσεις για τους » ανεξερεύνητους ανθρώπους » που υποτίθεται πως τελικά θα » πεθάνουν ή θα γίνουν ασήμαντοι «.

Οι προβλέψεις του Χόκινγκ πηγάζουν από την τεχνολογία επεξεργασίας γονιδίων που υπάρχει ήδη. Το Crispr-Cas9, το οποίο εφευρέθηκε πριν από έξι χρόνια, είναι ένα σύστημα επεξεργασίας DNA που επιτρέπει στους επιστήμονες να τροποποιούν κακά γονίδια ή να προσθέτουν νέα και έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία παιδιών που έχουν προδιάθεση σε σοβαρές ασθένειες όπως ένας ανίατος καρκίνος.

corfiatiko.blogspot.com

Loading...