Στρατιωτικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι στη γειτονική χώρα ρίχνουν λάδι στη φωτιά της έντασης με την Ελλάδα με νέες εμπρηστικές δηλώσεις
«Όταν έρθει η ώρα, η Τουρκία θα κλείσει τον ανοιχτό λογαριασμό για τα νησιά…» ήταν μία από τη δήλωση που ακούστηκε στο CNN Turk ενώ τούρκος δημοσιογράφος ανέφερε ότι «φυσικά και θα εισβάλουμε στα νησιά. Είναι δυνατόν να υπάρχουν νησιά που βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας;» .
Παραλήρημα στο CNN Turk
Μετά το μπαράζ απειλών από τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ εναντίον της Ελλάδας, τη σκυτάλη πήραν τούρκοι στρατιωτικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι στο CNN Turk.
Για μία ακόμη φορά, ακούστηκαν εξωφρενικοί διάλογοι με ευθείες απειλές για εισβολή στα ελληνικά νησιά.
«Δηλαδή τι σημαίνει η συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών; Δηλαδή τους λέμε πως δεν μπορούν να έχουν την κυριαρχία αυτών των νησιών» ανέφερε ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet Αχμέτ Χακάν.
Λίγο πιο μετά, τον λόγο πήρε ο δημοσιογράφος Τουργκάι Γκιουλέρ τονίζοντας πως «Όταν έρθει η ώρα, η Τουρκία θα κλείσει τον ανοιχτό λογαριασμό για τα νησιά. Όταν θα είναι έτοιμη η Τουρκία» .
Και συνέχισε: «Φυσικά και θα εισβάλουμε στα νησιά. Είναι δυνατόν να υπάρχουν νησιά που βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας;».