Συγγνώμη από τον Ακιντζί ζητάει η οικογένεια του 16χρονου που κατέβασε την τουρκική σημαία

Επιστολή στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, με την οποία απολογείται για την πράξη του έφηβου γιου του απέστειλε ο πατέρας του 16χρονου ο οποίος κατέβασε την τουρκική σημαία στο χωριό Λύση στα Κατεχόμενα.

Στην επιστολή, η οποία δημοσιεύεται στο Τουρκοκυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πατέρας του 16χρονου εκφράζει τη λύπη του για όσα προκλήθηκαν από την απερίσκεπτη, όπως λέει, πράξη του γιου του και εκφράζει την ελπίδα να μην διαταραχθεί το καλό κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται:

«Είμαι ο πατέρας του νεαρού , ο οποίος εμπλέκεται στο δυσάρεστο γεγονός που σημειώθηκε στη Λύση στις 8 Σεπτεμβρίου 2019. Απευθυνόμαστε σε Εσάς με αυτή την επιστολή, για να σας εκφράσουμε τη βαθειά μας λύπη για τις συνέπειες που προκάλεσε σε όλους μας οι απερίσκεπτες πράξεις του 16χρονου γιού μας, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα.

  Δύο χρόνια πίσω η αναβάθμιση των F-16 Block 50 λόγω κοινοβουλευτικής διαφωνίας για… κάτι ανύπαρκτο!

Τόσο εγώ όσο και ο γιός μου και ολόκληρη η οικογένεια μας μέσω σας, τις ειλικρινείς απολογίες σε όσους , δικαιολογημένα, ένιωσαν λύπη, θυμό και απογοήτευση από τις συγκεκριμένες πράξεις.

Είναι θερμή παράκληση μας όπως διαβάσετε την απολογία μας ιδιαίτερα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ήταν μια επιπολαιότητα που έγινε από ένα έφηβο κάτω από υπερβολική συναισθηματική φόρτωση.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι , το θετικό κλίμα συνεννόησης και φιλίας που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να μην διαταραχτεί ανεπανόρθωτα. Σας επαναλαμβάνω ότι ο γιός μου αναγνώρισε το λάθος και μετάνιωσε γι΄ αυτό. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα επαναληφθεί».

  Δύο χρόνια πίσω η αναβάθμιση των F-16 Block 50 λόγω κοινοβουλευτικής διαφωνίας για… κάτι ανύπαρκτο!

Η επιστολή της οικογένειας

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έγινε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο κατεχόμενο χωριό Λύση, κατά τη διάρκεια επίσκεψης εκατοντάδων Ελληνοκυπρίων προκειμένου να τελεστεί η πρώτη λειτουργία μετά από το 1974 στην εκκλησία του χωριού.

Η κίνηση του 16χρονου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των τουρκοκυπριακών «Αρχών» οι οποίες εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της κλοπής σημαίας ενώ ο Τουρκοκύπριος «ΥΠΕΞ» ανακοίνωσε ότι η «κυβέρνηση» εξετάζει το ενδεχόμενο να μην επιτρέψει ξανά παρόμοιες εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter