Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε τελεσίγραφο στο Ιράν, όπως επιβεβαιώνουν Ιρανοί αξιωματούχοι στο Reuters.

Το μήνυμα δόθηκε μέσω του Σουλτανάτου του Ομάν και σε αυτό ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει λόγω για μία επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ προς το Ιράν ως αντίποινα για την κατάρριψη του αμερικάνικου drone.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε περιορισμένο χρόνο στην άλλη πλευρά για να απαντήσει, ώστε να γίνει διάλογος.

  ΟΗΕ: Βέτο Ρωσίας - Κίνας στο σχέδιο χορήγησης βοήθειας σε Σύρους μέσω Τουρκίας

Ιρανός αξιωματούχος, μιλώντας στο Reuters, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, ανέφερε ότι, «Στο μήνυμά του, είπε πως ήταν αντίθετος με πόλεμο με το Ιράν και ήθελε να συζητήσει με την Τεχεράνη για διάφορα ζητήματα. Έδωσε λίγη ώρα για να δώσουμε την απάντησή μας αλλά η άμεση απάντηση του Ιράν ήταν πως ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ θα αποφάσιζε για αυτό το θέμα».

Ένας δεύτερος Ιρανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι «κάναμε σαφές ότι ο ηγέτης(Χαμενεΐ) είναι αντίθετος με οποιαδήποτε συζήτηση, αλλά το μήνυμα επρόκειτο να του μεταβιβαστεί για να αποφασίσει. Ωστόσο, είπαμε στον αξιωματούχο του Ομάν ότι οποιαδήποτε επίθεση στο Ιράν θα είχε συνέπειες στην περιοχή και διεθνώς».

  Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έχουμε διαφορετική αντίληψη για το Δίκαιο της Θάλασσας από την Τουρκία

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε διατάξει τη διεξαγωγή πληγμάτων εναντίον του χθες Πέμπτη, αλλά ακύρωσε τη διαταγή του, σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...