Συγκλονίζουν οι εικόνες ντοκουμέντα από τη στιγμή της πτώσης του Canadair, που συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς στην Κάρυστο. Αγωνία για τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη.
Στο βίντεο θα δείτε ότι Canadair τύπου CL-215 πλησιάζει πολύ χαμηλά για να σβήσει τη φωτιά, με αποτέλεσμα να χτυπάει το δεξί φτερό του να βρίσκει σε ένα δέντρο, με αποτέλεσμα ο πλωτήρας του αεροσκάφους να αποκολλάται και να χάνεται η ευστάθεια του και ο πιλότος να μην μπορεί να πραγματοποιήσει ανύψωση του Canadair.
Το πυροσβεστικό αεροσκάφος με χειριστές δύο Έλληνες πιλότους από την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα συνετρίβη ενώ επιχειρούσε στο έργο κατάσβεσης στην Κάρυστο.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.
Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για την πτώση του CL-215
«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.
Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»