Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της Ελλάδας για ύποπτους πλόες φορτηγού πλοίου, που απέπλευσε από τη Μερσίνη της νοτιοανατολικής Τουρκίας..

με δηλωμένο προορισμό την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής». Φόβοι ότι μεταφέρει όπλα για λογαριασμό της υποστηριζόμενης από την Αγκυρα κυβέρνησης της Τρίπολης κατά παράβαση του εμπάργκο στην πώληση όπλων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», υπάρχουν υπόνοιες ότι μεταφέρει στρατιωτικό υλικό με προορισμό τη Λιβύη, ενώ τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει απενεργοποιήσει το σύστημα αυτόματης αναγνώρισής του. Την υπόθεση παρακολουθούν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, το Λιμενικό καθώς και ξένες αρχές.

  Εξαιρετικό άρθρο: Το παιχνίδι είναι χαμένο αν δεν γίνουμε Ισραήλ

Πρόκειτια για το υπό σημαία Καμερούν φορτηγό πλοίο «Grace A», το οποίο απέπλευσε από τη Μερσίνη το μεσημέρι της 6ης Μαρτίου με δηλωμένο προορισμό την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Οπως προκύπτει από την ηλεκτρονική πλατφόρμα marinetraffic.com το τελευταίο του στίγμα κατεγράφη στις 7 Απριλίου νότια της Λάρνακας, καθώς έκτοτε απενεργοποίησε το σύστημα αυτόματης αναγνώρισής του (Automatic Identification System).

Τις κινήσεις του πλοίου, για όσο διάστημα έπλεε κοντά στα ελληνικά χωρικά ύδατα παρακολουθούσαν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το Λιμενικό, ενώ στη συνέχεια ενεπλάκησαν στην υπόθεση ξένες ναυτικές δυνάμεις.

  Ο Τσαβούσογλου απείλησε με πόλεμο την Αρμενία

Από τη διεθνή βάση δεδομένων (equasis.org) προκύπτει ότι το πλοίο ανήκει σε εταιρεία με έδρα τον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...