Ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο και προκλητικό επεισόδιο σημειώθηκε πριν από μερικές μέρες στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, με πρωταγωνιστές ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων Su-24 και ένα αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στις αμερικανικές όσο και τις ουκρανικές αρχές.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, εντόπισαν το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα και προχώρησαν σε προκλητικές ενέργειες και ελιγμούς, ενώ πραγματοποίησαν και «εικονική επίθεση», κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση.

  2.000 Γάλλοι στρατιωτικοί σε Ε.Μακρόν: «Θα υπάρξει εμφύλιος πόλεμος & θα επέμβουμε»

Ειδικότερα, το αντιτορπιλικό «USS Ross» κατηγορίας Arleigh Burke, το οποίο δραστηριοποιούνταν σε διεθνή ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα ήρθε αντιμέτωπο με έναν αριθμό ρωσικών μαχητικών, μεταξύ των οποίων ήταν Su-24 και Su-30 πριν από μερικές ημέρες.

Πως εξελίχθηκε το περιστατικό

Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πολλαπλούς, επιθετικούς ελιγμούς σε κοντινή απόσταση από το αντιτορπιλικό, ενώ πιο συγκεκριμένα τα Su-24 προχώρησαν σε «εικονική επίθεση», πετώντας δηλαδή σε πολύ χαμηλό υψόμετρο και εκτέλεσαν κινήσεις και ελιγμούς, που προσομοιάζουν σε επίθεση με πυραύλους cruise εναντίον ναυτικών δυνάμεων, όπως ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές.

  O Eρντογάν δηλώνει πως θα κινηθεί εναντίον του Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα μετά τα γεγονότα στο Al-Aqsa

Ειδικότερα, σε δελτίο τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας αναφέρεται ότι: «τα αεροσκάφη εκτέλεσαν έναν ελιγμό, ο οποίος πραγματοποιείται σε μια εναέρια επίθεση με πυραύλους cruise, ενώ στη συνέχεια τα ρωσικά αεροσκάφη επέστρεψαν στη βάση τους».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το περιστατικό, το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Ross» κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της Οδησσού.Loading...