Συναγερμός έχει σημάνει στην Ρωσία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δύο βομβαρδιστικά αεροσκάφη Su-34, των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, σε περιοχή νοτιο-ανατολικά από την Μόσχα.

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δύο βομβαρδιστικά αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Su-34, φαίνεται πως συγκρούστηκαν κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, με πληροφορίες από το ρωσικό δελτίο ειδήσεων REN – TV, δύο μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων τύπου Su-34, συγκρούστηκαν στην περιοχή Λίπεκ, κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει αεροπορική βάση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς επίσης και Σχολή εκπαίδευσης πιλότων, ενώ επίσης αυτό που προκαλεί αρκετούς προβληματισμούς και ανησυχία είναι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το τρίτο συνεχόμενο σε διάρκεια τεσσάρων ημερών, καθώς την Τρίτη συνετρίβη ένα μαχητικό Su-25 , ενώ χθες ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-8 συνετρίβη επίσης.

  Παρέμβαση της Γαλλίας: Η Αγία Σοφία, να παραμείνει ανοιχτή για όλους

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα δύο Su-34 συγκρούστηκαν στον αέρα λόγω απώλειας οπτικής επαφής, με αποτέλεσμα το ένα αεροσκάφος να χτυπήσει με την άκρη του πτερυγίου το κόκπιτ του δεύτερου αεροσκάφους.

Αμέσως μετά, τα δύο αεροσκάφη προσπάθησαν να αποφύγουν το ένα το άλλο, ωστόσο αυτό είχε ως συνέπεια τα δύο Su-34 να χτυπήσουν ξανά και να μπουν στον κινητήρα ενός από τα δύο αεροπλάνα συντρίμμια από την σύγκρουση.

Ευτυχώς, και τα δύο αεροσκάφη κατάφεραν να προσγειωθούν με επιτυχία, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

  Αλγερινός που μαχαίρωσε γυναίκα σε διάρρηξη κρίθηκε παράφρων και δεν πάει φυλακή

Ωστόσο, και τα δύο αεροσκάφη υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ στο ένα βομβαρδιστικό Su-34, το πιλοτήριο, ο κινητήρας και η άτρακτος υπέστησαν μεγάλη ζημιά, όπως επίσης και ο εξοπλισμός του αεροσκάφους που ήταν τμήμα των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Πηγή: onalert.grLoading...