Συναγερμός στις ΗΠΑ: Αιφνιδιαστική αποστολή Tu-160 της ρωσικής Αεροπορίας – Προσγειώθηκαν στη Βενεζουέλα

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η αποστολή στη Βενεζουέλα δύο ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160 Blackjack τα οποία πέταξαν σήμερα από τη Ρωσία προκαλώντας γενικό συναγερμό στα αεροσκάφη αναχαίτισης του ΝΑΤΟ.

Αυτό όμως που προκαλεί ανησυχία στις ΗΠΑ δεν είναι μόνο το γεγονός της προσγείωσης των αεροσκαφών στη Βενεζουέλα όσο ότι είναι η έβδομη πτήση των Tu-160 τους τελευταίους τρεις μήνες σε σημείο που προκαλεί ανησυχία.

Ο Mark Schneider πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου αναφέρει σχετικά: «Υπήρξαν 6 πτήσεις μακριά από τη Ρωσία και σε προκλητικό πλαίσιο που ανακοινώθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες, κάτι που είναι πολύ» για να συμπληρώσει:

«Ανακοίνωσαν επίσης πτήσεις Tu-160 πάνω από το Βόρειο Πόλο κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο και ήταν φανερό ότι αυτό μας ανησύχησε».

Το πλέον πρόσφατο περιστατικό συνέβη κοντά στη Νορβηγία στα τέλη Οκτωβρίου όταν ρωσικά Tu-160 αναγνωρίστηκαν από βρετανικά και νορβηγικά μαχητικά καθώς πετούσαν πάνω από τη θάλασσα του Μπάρεντς.

  Πλήγμα στην Τουρκία – Ο Ερντογάν παγώνει τα εξοπλιστικά προγράμματα λόγω λιτότητας

Επιπρόσθετα οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατηγικά γυμνάσια με πτήσεις τόσο Tu-160 όσο και Tu-95 ενώ η πρόσφατη Ocean Shield που πραγματοποιήθηκε στη Μεσόγειο περιελάμβανε επίσης πτήσεις Tu-160.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Βενεζουέλας δήλωσε πως η αποστολή των ρωσικών βομβαρδιστικών στη χώρα έχει ως σκοπό την πραγματοποίηση κοινών ασκήσεων για την «συλλογική άμυνα της χώρας.»

Στην πτήση τους προς τη Βενεζουέλα τα ρωσικά βομβαρδιστικά αναγνωρίστηκαν τόσο από νορβηγικά F-16 όσο και από βρετανικά Typhoon τα οποία για πρώτη φορά ήταν εξοπλισμένα με το νέο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς Meteor.

  Πλήγμα στην Τουρκία – Ο Ερντογάν παγώνει τα εξοπλιστικά προγράμματα λόγω λιτότητας

Τα Tu-160 δεν ό0μως τα μόνα ρωσικά αεροσκάφη που προσγειώθηκαν στη Βενεζουέλα. Μαζί τους πέταξαν ένα IL62 μεταφέροντας προσωπικό και ένα μεταφορικό An-124 Ruslan μεταφέροντας ανταλλακτικά.

Τα ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν μια διαδρομή 10.000 χλμ. πάνω από τη θάλασσα του Μπάρεντς, τη νορβηγική θάλασσα τον Ατλαντικό Ωκεανό και την Καραϊβική για να προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο Σιμόν Μπολιβάρ του Καράκας.

Να σημειωθεί πως η πτήση των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών ήρθε ενώ ο Μαδούρο κατήγγειλε σχέδιο των ΗΠΑ για να ανατρέψουν την κυβέρνησή του με πραξικόπημα.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

pronews