Συνελήφθη στην Ελλάδα Ιρακινός τζιχαντιστής

Ένας Ιρακινός πολίτης και ύποπτο μέλος του Ισλαμικού Κράτους – υπόδικος στην Γερμανία – συνελήθφη στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του στο Euronews.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 27χρονος Τάχα Α. είναι ο τζιχαντιστής σύζυγος μιας Γερμανίδας που δικάζεται αυτές τις μέρες στην χώρα της επειδή άφησε ένα 5χρονο κορίτσι Γεζίντι να πεθάνει από τη δίψα.

Σε βάρος του Ιρακινού κατηγορούμενου για εγκλήματα πολέμου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

  Κόρη Μανώλη Καντάρη - "Δεν είδα την ίδια ευαισθητοποίηση για τον πατέρα μου"

Ο Τάχα Α. κατηγορείται από την γερμανική δικαιοσύνη ότι «αγόρασε» το κοριτσάκι Γεζίντι και τη μητέρα του, συν-ενάγοντα στη δίκη, ως οικιακές «σκλάβες» τις οποίες κρατούσαν μαζί με την γυναίκα του αιχμάλωτες, ενώ ζούσαν στη Μοσούλη του Ιράκ το 2015.

Οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν την σύλληψη του 27χρονου Ιρακινού, η οποία έγινε πριν 15 ημέρες στην Αττική και μετά από πληροφορίες από την γερμανική αστυνομία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο καταζητούμενος ύποπτος τζιχαντιστής ζούσε στην Ελλάδα αρκετό καιρό πριν συλληφθεί.

  Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή

Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες έκδοσής του στη Γερμανία, όπου θα δικαστεί μαζί με τη σύζυγό του και «βέβαια αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης» σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter