Άνδρες της Interpol τον περίμεναν έξω από το σπίτι του – Πότε θα εκδοθεί στην Ελλάδα

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός λίγες ώρες μετά την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε μετά την άρση ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτής, συνελήφθη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, το μεσημέρι της Τρίτης. Σημειώνεται ότι ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκδόθηκε μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου ωστόσο έπρεπε πρώτα να ψηφιστεί η άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Με 22 ψήφους υπέρ και 3 κατά η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε νωρίτερα την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού που έχει καταδικαστεί σε 13 έτη και 9 μήνες φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή αλλά και για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες της Interpol τον περίμεναν έξω από το σπίτι του και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στα κρατητήρια. Αυτή τη στιγμή, ο Γιάννης Λαγός κρατείται σε βελγικό αστυνομικό τμήμα ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστή ο οποίος θα αποφασίσει αν θα εκδοθεί ή όχι στην χώρα μας.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...