Από το  ASN Wikibase Occurrence # 232511 πληροφορηθήκαμε για την συντριβή ενός Ε/Π OH-58D Kiowa Warrior της ΠΑ της Κροατίας, με αριθμό σκάφους 327 την Δευτέρα 27/1/2020.

Το Ε/Π συνετρίβει στην περιοχή των νησιών Zlarin και  Zablac, γύρω στις 11:15 τοπική ώρα, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, και είχε απογειωθεί πριν από 45 λεπτά από τη βάση της Μοίρας Ελικοπτέρων  (Eskadrila Helikoptera – EH) της 93 Βάσης της ΠΑ της Κροατίας (93 Zrakoplovna Baza (93 ZB).

  Συγκλονιστική ομιλία του Νίκου Αναστασιάδη στη Γ.Σ. του ΟΗΕ: Κ. Ερντογάν, δώσε στους Κούρδους, όσα ζητάς για τους τουρκοκύπριους

Το Ε/Π βυθίστηκε στην Αδριατική θάλασσα. Ένα μέλος του πληρώματος ανασύρθηκε νεκρό ενώ το άλλο αναζητείται.
Να θυμηθούμε ότι η Κροατία παρέλαβε 16 Ε/Π OH-58D Kiowa Warrior που ανήκαν στην Αμερικανική Α.Σ, με πρώτες παραλαβές τον Ιούλιο του 2016

Πηγή: Scramble Magazine

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TOTALCROATIAN NEWS ο ΥΕΘΑ Mirko Šundov  της Κροατίας ανακοίνωσε τα στοιχεία του πληρώματος που είναι:

1. Ο Ταγματάρχης της ΠΑ Marin Klarin, του οποίου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος και
2. Ο Ανθυπολοχαγός  Tomislav Baturina που αναζητείται.

  «Άσσος» ή «μπλόφα»; Πώς «εισπράττουν» oι αγορές την κωλοτούμπα-έκπληξη του Ερντογάν με τα επιτόκια

Το σκάφος βρίσκεται στη θάλασσα σε βάθος 30 μέτρων.
Το σύνολο των Ε/Π της Μοίρας καθηλώθηκε μέχρι να βγει το πόρισμα της διερεύνησης, αν και όπως τονίσθηκε το συγκεκριμένο Ε/Π ήταν το νεότερο των Ε/Π της Μοίρα και ήταν πλήρως επιχειρησιακό.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Πηγή total-croatia-news.com, armyaviation.wordpress.comLoading...