Σύντομα σε όλο το πλανήτη: Το κινεζικό Κράτος, ελέγχει τα πάντα – Η τεχνολογία blockchain, στο προσκήνιο

Η τεχνολογία blockchain, είναι γνωστή ως ο θεμέλιος λίθος, των κρυπτονομισμάτων.

Λίγα λόγια για τα κρυπτονομίσματα: Ηλεκτρονική μορφή χρήματος. Δεν υπάρχει έλεγχος όμως, από καμία Κεντρική Τράπεζα. Οι ίδιοι οι χρήστες, βάζουν τους κανόνες.

Λίγα λόγια για το blockchain: Mητρώο συναλλαγών χωρίς κάποια οντότητα, να είναι απόλυτα υπεύθυνη (να το ελέγχει). Στις συναλλαγές για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να επιβεβαιώσουν μια συναλλαγή μεταξύ τους και να θεωρηθεί έγκυρη χωρίς να υπάρξει έγκριση από κάποια τράπεζα.

Τι θέλει να κάνει το κινεζικό Κράτος

Η Κίνα θέλει να αναπτύξει την τεχνολογία blockchain, αλλά το Κουμμουνιστικό Κράτος, θέλει η ανάπτυξη αυτή, να γίνει με συγκεκριμένους κανόνες και με εποπτικό έλεγχο.

Η Υπηρεσία Κυβερνοδιαστήματος της Κίνας (CAC) ανακοίνωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ότι οι κανονισμοί που θα τεθούν σε ισχύ τον Φεβρουάριο, «θα προωθήσουν την υγιή και οργανωμένη ανάπτυξη του blockchain».

Οι κάθε είδους πλατφόρμες blockchain, μεταξύ άλλων, θα υποχρεούνται να λογοκρίνουν το περιεχόμενό τους, να επιτρέπουν στις κινεζικές αρχές την πρόσβασή τους στα αποθηκευμένα δεδομένα και επίσης να ελέγχουν την ταυτότητα των χρηστών ώστε να μην είναι ανώνυμοι. Οι παραβιάσεις αυτών των κανονισμών θα επισύρουν πρόστιμα ή φυλάκιση.

Η Κίνα έθεσε υπό διωγμό τα κρυπτονομίσματα από το 2017, απαγορεύοντας τη λειτουργία εγχώριων ανταλλακτηρίων και τη δημιουργία νέων εικονικών νομισμάτων. Όμως η χώρα ξεκαθάρισε ότι ενθαρρύνει την έρευνα στην τεχνολογία blockchain και την αξιοποίησή της ευρύτερα.

Σήμερα, οι πιο προηγμένες χώρες στην ανάπτυξη έργων blockchain είναι οι ΗΠΑ (29%) και η Κίνα (18%), ωστόσο εκτιμάται ότι η Κίνα θα πάρει τα ηνία από τις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Οι κλάδοι με τις μεγαλύτερες προοπτικές αξιοποίησης της νέας τεχνολογίας είναι οι Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η Ενέργεια, οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, η Υγεία και η Βιομηχανία.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Photo:pexels.com
el.gr