Ακόμα και στη Συρία δοκιμάστηκε το ρωσικό τανκ Armata, το οποίο -σύμφωνα με τον Ντένις Μαντούροφ, Ρώσο υπουργό Εμπορίου & Βιομηχανίας- δεν έχει ανάλογό του στον κόσμο και εξελίσσεται διαρκώς.

Το τανκ T-14 Armata είναι ένα από τα πιο σύγχρονα άρματα μάχης παγκοσμίως, το οποίο -σύμφωνα με τον Ντένις Μαντούροφ, Ρώσο υπουργό Εμπορίου & Βιομηχανίας- αναβαθμίζεται διαρκώς.

Έτσι, λοιπόν, το T-14 Armata υπεβλήθη σε δοκιμές ακόμα και στη Συρία, όπου από το 2011 εξελίσσεται ένοπλη διαμάχη.

  Βρήκαν αρχαίο βωμό στην Τουρκία… ούτε λέξη για την ελληνική επιγραφή

Ο κ. Μαντούροφ εξήγησε ότι τέτοιες δοκιμές βοηθούν στην κατανόηση της απόδοσης του τανκ σε συνθήκες πεδίου της μάχης και επιτρέπουν την εξομάλυνση τυχόν ατελειών πριν διατεθεί για εξαγωγή.

Ο υπουργός Εμπορίου & Βιομηχανίας σημείωσε, επίσης, ότι το άρμα μάχης δεν έχει ανάλογό του στον κόσμο και υποβάλλεται συνεχώς σε πρόσθετες δοκιμές και αναβαθμίσεις.
Το T-14 Armata είναι επί του παρόντος το μοναδικό τανκ τρίτης γενιάς μετά τον πόλεμο, σχεδιασμένο για άμεσες μάχες και στενή υποστήριξη πεζικού.

  Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ζημιές σε δύο τούρκικα F-16 από τις Αρμενικές δυνάμεις

Τα βασικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου άρματος μάχης περιλαμβάνουν έναν μη επανδρωμένο τηλεχειριζόμενο πυργίσκο και μια εξειδικευμένη κάψουλα που στεγάζει το πλήρωμα του οχήματος.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Πηγή: SputnikLoading...