Ένα …εποχικό πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επιχειρεί να εκμεταλλευθεί η Τουρκία για να παρεμποδίσει την ολοκλήρωση των έργων ενίσχυσης της μεθοριακής γραμμής στον ποταμό Έβρο και να προκαλέσει ξανά, δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά της Αθήνας.

Σε χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι δεν αναγνωρίζει τις γεωγραφικές συντεταγμένες αυτού του συγκεκριμένου τμήματος των συνόρων ως συμβατές με τη συμφωνία του 1926, άρα, προκειμένου να επιτρέψει στην Ελλάδα να προχωρήσει τα συμπληρωματικά έργα στο φράχτη, ζητά να συγκληθούν τεχνικές επιτροπές.

  Οριστικό: Η Αγιά Σοφιά έγινε τζαμί - Υπέγραψε το διάταγμα ο Ερντογάν

Η αναφορά δημιουργεί προφανώς πρόβλημα καθώς τυχόν αποδοχή της θα σήμαινε την αποδοχή από την Ελλάδα της αμφισβήτησης της οριογραμμής που είχε καθοριστεί το 1926. Πρόκειται στην ουσία για ένα περιστατικό το οποίο επιχειρεί να εκμεταλλευτεί η Άγκυρα τόσο για να ανοίξει νέο μέτωπο με την Ελλάδα, όσο και για να προκαλέσει προσκόμματα στην κατασκευή του φράκτη.

Στην πράξη πρόκειται για ένα ζήτημα που εμφανίζεται κάθε φορά όταν πέφτει η στάθμη των υδάτων στον Έβρο, ωστόσο μετά και την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ είναι προφανές ότι η Άγκυρα θέλει να το “σηκώσει” και ενώ νωρίτερα κάποιοι είχαν σπεύσει να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η χώρα αντιμετωπίζει εισβολή ή ακόμη και “δεύτερα Ιμια”.

  Με πειρατές, δεν συνομιλείς (προετοιμάζεσαι)

Πηγή: liberal.gr/Νίκος Μελέτης

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...