Ταλιμπάν προς Τουρκία : ¨Θα αντιμετωπιστείτε ως εισβολείς¨…

Ανακοίνωση :

1) Το Ισλαμικό εμιράτο του Αφγανιστάν (Ταλιμπάν).και ο αφγανικός λαός διατηρούν ιστορικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς με τον Τούρκο μουσουλμανικό λαό της Τουρκίας. Η παράταση της κατοχής θα προκαλέσει αισθήματα μίσους και εχθρότητας κατά των Τούρκων αξιωματούχων και θα βλάψει τις διμερείς σχέσεις.

2) Η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας δεν είναι σωστή ενώ παραβιάζει την κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και είναι αντίθετη με τα εθνικά μας συμφέροντα. Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν με τον πιο ισχυρό τρόπο και καταδικάζει αυτή την απόφαση, καθώς θα προκαλέσει προβλήματα ανάμεσα στο τουρκικό και αφγανικό έθνος και καλεί τους Τούρκους αρμοδίους να κάνουν βήμα πίσω.

3) Ανεξάρτητως πρόφασης, θεωρούμε ότι η παραμονή ξένων δυνάμεων στην πατρίδα μας αποτελεί εισβολή και η συμπεριφορά μας θα είναι σύμφωνη με τον φετφά που εκδόθηκε το 2001 σχετικά με τους εισβολείς, από 1.500 εκλεκτούς μελετητές.

4) Καλούμε τον μουσουλμανικό τουρκικό λαό και τους έξυπνους πολιτικούς τους να υψώσουν τη φωνή τους απέναντι σε αυτή την απόφαση, διότι αυτή η απόφαση δεν θα διασφαλίσει όφελος ούτε στην Τουρκία ούτε στο Αφγανιστάν, αλλά το αντίθετο θα προκαλέσει προβλήματα ανάμεσα στις δύο μουσουλμανικές χώρες.

7) Εδώ και κάποιο διάστημα ήμασταν σε επαφή με Τούρκους αξιωματούχους και μας είχαν διαβεβαιώσει σε αρκετές συναντήσεις πως δεν θα έπαιρναν μία τέτοια απόφαση μονόπλευρα και χωρίς την έγκρισή μας. Η απόφαση που πήραν τώρα αποτελεί παραβίαση των υποσχέσεων τους.

8) Αν οι Τούρκοι αξιωματούχοι για μία ακόμη φορά επανεξετάσουν τη θέση τους και συνεχίσουν την κατοχή στη χώρα μας, τότε το ισλαμικό εμιράτο και το αφγανικό έθνος κατ εφαρμογή των θρησκευτικών και πατριωτικών του καθηκόντων, θα πάρουν στάση εναντίον τους όπως έκαναν και στα προηγούμενα 20 χρόνια ενάντια στην κατοχή. Σε αυτή την περίπτωση η ευθύνη για όλα τα αποτελέσματα θα βαραίνει τους ώμους αυτών που εμπλέκονται στα εσωτερικά τρίτων και παίρνουν τέτοιες ακατάλληλες αποφάσεις.

https://habertakvimi.com/haber/7414850/taliban-orgutu-turkiyeye-karsi-8-maddelik-bildiri-yayinladi-son-dakika?utm_campaign=bildirt.com&utm_source=bildirt_push&utm_medium=bildirt_push

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

tourkikanea.gr