Ένα βίντεο που δείχνει κινεζικά τανκς να βγαίνουν στους δρόμους για να προστατεύσουν τράπεζες κάνει τον γύρο του πλανήτη.
Οι ταραχές, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ξέσπασαν όταν το υποκατάστημα τράπεζας της Κίνας στην επαρχία Hennan έβγαλε ανακοίνωση ότι οι αποταμιεύσεις των καταθετών είναι πλέον «επενδυτικά προϊόντα» και επομένως δεν μπορούν πλέον να γίνουν αναλήψεις.
Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό για πρώτη φορά τον Απρίλιο, όταν η εφημερίδα South China Morning Post (SCMP) ανέφερε ότι οι κάτοικοι των επαρχιών Henan και Anhui δεν είχαν πρόσβαση στις τραπεζικές καταθέσεις τους με αιτιολογία την «αναβάθμιση του συστήματος».
Πλέον σε μία εικόνα που αναμένεται να ζήσει και η Ευρώπη, σε χώρες της οποίας υπάρχει ΗΔΗ στρατός στους δρόμους, βίντεο από το Hennan δείχνει τανκς να εμποδίζουν τους πολίτες να φτάσουν στο υποκατάστημα της τράπεζας.
Τα τανκς βρίσκονται στους δρόμους για να προστατεύσουν τις Τράπεζες (Rizhao, επαρχία Shandong), ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Το περιστατικό αυτό αποτελεί μια ζοφερή υπενθύμιση της φρικτής σφαγής της 4ης Ιουνίου 1989, στην πλατεία Τιενανμέν, όταν οι Κινέζοι ηγέτες έστειλαν τανκς και βαριά οπλισμένους στρατιώτες για να αντιμετωπίσουν φοιτητές που ζητούσαν δημοκρατία και περισσότερες ελευθερίες. Πλέον παραπέμπει δυστυχώς σε μελλοντικές εικόνες που αναμένεται, κατά τα φαινόμενα, να ζήσει και η Ευρώπη
🚨🚨🚨🚨Breaking news🚨🚨🚨🚨
Tanks are being put on the streets in China to protect the banks.
This is because the Henan branch of the Bank of China declaring that people's savings in their branch are now 'investment products' and can't be withdrawn.
🔊sound pic.twitter.com/cwTPjGz84K
— Wall Street Silver (@WallStreetSilv) July 20, 2022
Ακολουθήστε το Hellas-now στο Google News
Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter Follow @hellasnow#PLA #tanks on the streets in Rizhao City, #Shandong Province, #CCPChina. It was said that there is a navy training base nearby, and this happens every year.
Yet, right now… pic.twitter.com/bkaFu011Ou— Jennifer Zeng 曾錚 (@jenniferatntd) July 19, 2022