“Τελειώνει” τις εκλογές ο Ερντογάν: Επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για 3 χρόνια – Οι πραιτοριανοί ετοιμάζουν τα όπλα τους.

Ο Ερντογάν επέκτεινε με τροπολογία το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία για ακόμη τρία χρόνια!

Σύμφωνα με τον Τούρκο δικηγόρο Turgut Kazan ο νέος νόμος του AKP θα μετατρέψει την Τουρκία σε “αστυνομικό κράτος” για τρία ακόμη χρόνια.

Τουρκία: Επέκταση κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Σύμφωνα με τον Kazan:

“Με το νέο νόμο τα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου / Ανώτατου Δικαστηρίου / Συμβουλίου του Κράτους και όλοι οι δικαστές / εισαγγελείς, των οποίων αξιολογήθηκε η σχέση και η σύνδεση με τρομοκρατικές οργανώσεις θα μπορούν να αποβληθούν πολύ εύκολα”.

Μάλιστα ο Turgut Kazan προέτρεψε τα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου να εξετάσουν τον νόμο επέκτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και να τον απορρίψουν άμεσα!
Πρέπει να μπει ένα τέλος στην αυθαιρεσία αυτή. Ο νέος νόμος έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα.

Δεν υπάρχει καμία διαφάνεια. Ο νόμος αυτός υιοθετήθηκε προκειμένου το Κοινοβούλιο να μην συζητά τις προτάσεις.

Ο λαός δεν καταλαβαίνει γιατί επείγει η αλλαγή αυτή” τόνισε ο Kazan.

“Υποβλήθηκε ξανά μια φρικτή πρόταση στο κοινοβούλιο. Υπάρχουν 18 νόμοι και 2 τροποποιήσεις διατάγματος.

Και με τα άρθρα 12, 19, 22, ορισμένοι κανόνες του OHAL, των οποίων η εφαρμογή έχει παραταθεί για 3 χρόνια (κατά παράβαση του συντάγματος), ζητείται να εφαρμοστούν για 3 ακόμη χρόνια!
Με τον τρόπο αυτόν παρατείνεται η απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και η παράταση της περιόδου κράτησης.

Yποβλήθηκε αγωγή ακύρωσης της επέκτασης κατάστασης έκτακτης ανάγκης πριν από 3 χρόνια. Τότε η αγωγή μπήκε στο “ράφι”. Πολύ φοβάμαι ότι και τώρα θα συμβεί ακόμη το ίδιο.
“Αλλάζει το Σύνταγμα ο Ερντογάν”

Η κατάσταση ανάγκης είναι είναι συνταγματικό καθεστώς. Σύμφωνα με το Σύνταγμα 109, δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 6 μήνες. Και παρουσιάζεται αμέσως στο κοινοβούλιο. Το Κοινοβούλιο μπορεί να συντομεύσει τη χρονική περίοδο και να άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μπορεί να παραταθεί μετά από αίτημα του προέδρου αλλά δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 4 μήνες κάθε φορά.

Με άλλα λόγια, είναι απαραίτητο να τεθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Οι περιορισμοί κατάστασης έκτακτης ανάγκης κοινοποιούνται στον ΟΗΕ και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η κατάργηση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και η εφαρμογή των κανόνων της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για άλλα 3/6 χρόνια είναι καθαρή αυθαιρεσία και παραβίαση. Πρέπει αμέσως να απορριφθεί η προηγούμενη επέκταση και να μπει τέλος και σε αυτή την αυθαιρεσία.

Προς εμφύλια διαμάχη η Τουρκία: Πληροφορίες για σενάριο “Βενεζουέλας” από ΗΠΑ – Δράση παραστρατιωτικών δυνάμεων!
Πότε θα άρει την κατάστασης έκτακτης ανάγκης ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 έχει εκκαθαρίσει πάνω από 45.000 στρατιωτικούς αξιωματούχους, αστυνομικούς, δικαστές, διοικητές και δημοσίους υπαλλήλους.

Υπολογίζεται επίσης ότι για μεγάλο διάστημα 2.700 δικαστές, 15.000 καθηγητές και αρκετοί πανεπιστημιακοί τέθηκαν υπό κράτηση, όπως και 163 στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι, με το 45% του τουρκικού στρατού επίσης να έχει χαρακτηριστεί ως «αντιφρονούντες» από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Υπολογίζεται ότι ο Ερντογάν θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο “ξηλώνοντας” οποιονδήποτε έχει σχέσεις ή επαφές με την Δύση και τους δυτικούς θεσμούς.

Τουρκικές εκλογές θα διεξαχθούν μόνο σε περίπτωση που ο Ερντογάν είναι 100% σίγουρος για νίκη. Είτε μέσω νέου συνασπισμού είτε μέσω νοθείας.
Θα μιλήσουν τα όπλα;

Στην περίπτωση που είτε δεν διεξαχθούν εκλογές είτε διεξαχθούν και η αντιπολίτευση δεν δεχτεί το αποτέλεσμα, τότε αναλαμβάνουν δράση οι πραιτωριανοί του Ερντογάν:

Όπως είχε αποκαλύψει το WarNews247 εδώ και τρεις ημέρες, τα κλεμμένα όπλα στην Τουρκία μπορούν να εξοπλίσουν 20 ταξιαρχίες των 5.000 ανδρών έκαστη.

“Τουλάχιστον 100.000 όπλα έχουν κλαπεί” ανέφερε ο Τούρκος δημοσιογράφος Ουγκούρ Ντουντάρ .

Άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των κλεμμένων όπλων στις 160.000.

Η ΜΟΣΑΝΤ θα πυροδοτήσει τον τουρκικό εμφύλιο; Ο Ερντογάν ίδρυσε ένοπλη οργάνωση με πάνω από 100.000 όπλα

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

warnews247.gr