Η Ελλάδα θα πληρώσει μόνο τα μεταφορικά – Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναζητά χορηγούς για να προλάβει τη… δωρεά

Η ένταξή των M1117 στο οπλοστάσιο του Στρατού Ξηράς σε συνδυασμό με τα ελικόπτερα KIowa θα αλλάξει άρδην την αποτρεπτική ισχύ.

Με τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα Μ1117 – Armored Security Vehicles, σχεδιάζουν το υπουργείο Αμυνας και το ΓΕΣ να εξοπλίσουν τον Ελληνικό στρατό δημιουργώντας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “τα Νέα”, επιπλέον ασπίδα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Αμερικανοί προσφέρουν τα συγκεκριμένα οχήματα ως πλεονάζοντα, δηλαδή ουσιαστικά δωρεάν, αφού κόστος υπάρχει μόνο για τη μεταφορά τους.

  Πολεμική κινητικότητα από Τουρκία - Έστειλε F-16 στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το ΓΕΣ απάντησε θετικά για την απόκτηση των 1.200 θωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων Μ1117. Τα οχήματα – «κομάντο» εκτιμάται ότι θα ανεβάσουν επίπεδο στην αποτρεπτική δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Επρόκειτο για μία επιχειρησιακή απαίτηση καθώς έως σήμερα το πεζικό στηριζόταν σε πεπαλαιωμένα οχήματα όπως τα Μ113.

Τα Μ1117 αντέχουν εκρηκτικά 12 κιλών, νάρκες και μπορούν να κινηθούν σε εδάφη με κλίση 60% αλλά και να υπερπηδήσουν εμπόδια 1,5 μέτρου. Και βέβαια, είναι δοκιμασμένα σε συνθήκες πραγματικών πολεμικών μαχών. Η ένταξή τους στο οπλοστάσιο του Στρατού Ξηράς στα νησιά σε συνδυασμό με τα ελικόπτερα KIowa θα αλλάξει άρδην την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων στις ακριτικές περιοχές.

  Πρίν τον Σεπτέμβριο οι Τούρκοι σχεδιάζουν γεωτρήσεις νότια της Κρήτης

Νέες προκλήσεις σήμερα

Για ακόμα μια ημέρα η Τουρκία συνέχισε τις προκλήσεις στο Αιγαίο, καθώς μαχητικά αεροσκάφη λίγο πριν από τις 11 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από το Καστελόριζο.

Συγκεκριμένα στις 10:52 το πρωί, δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Καστελόριζο στα 28.000 πόδια.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

news247.grLoading...