Η Μόσχα στηρίζει τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), στην ανατολική Λιβύη, του Χαλίφα Χάφταρ στον πόλεμο ενάντια στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), η οποία αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και στηρίζεται από την Τουρκία. Η Λιβύη υπόκειται σε εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.

Με δύο μηνύματά του στο Twitter, λογαριασμός προσκείμενος στον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ επιβεβαίωσε τις αναφορές του αρχηγείου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αφρική (US AFRICOM), ότι η Μόσχα απέστειλε αξιόμαχα μαχητικά Mig29 και Sukhoi 24 στη Λιβύη για να βοηθήσουν το στρατό του Χαφτάρ (LNA) στον πόλεμο με το στρατό του Σάρατζ (GNA).

Στο πρώτο tweet απεικονίζεται ένα Mig29 με μόνο δυο λέξεις: let it burn («να καούν» σε ελεύθερη μετάφραση) που δείχνουν τις διαθέσεις του Χαφτάρ έναντι του Φαγέζ αλ Σάρατζ της κυβέρνησης της Τρίπολης και των μισθοφόρων του Ταγίπ Ερντογάν. 

  Ρωσικά μαχητικά Su-35 και MiG-31 αναχαίτησαν αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος

https://twitter.com/LNA2019M/status/1265276543472766976

Το δεύτερο tweet παραθέτει την ανακοίνωση της US AFRICOM για τα ρωσικά μαχητικά και αναφέρει: «η εμπλοκή της Τουρκίας στέλνοντας τρομοκράτες στη Λιβύη πρέπει να αναγκάσει εμάς και τις χώρες που πραγματικά καταπολεμούν την τρομοκρατία να αντιδράσουν μεταξύ της σιωπής της διεθνούς κοινότητας, όπως βλέπουμε με σαφείς αποδείξεις ότι το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα αγωνίζονται για το τελειωμένο GNA». 

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είζχε, Τρίτη, στον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης Ακίλα Σάλεχ Ίσα και σύμμαχο του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ που ελέγχει το ανατολικό τμήμα της Λιβύης, ότι η Μόσχα τάσσεται υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός και του πολιτικού διαλόγου με στόχο τον σχηματισμό ενιαίων οργάνων εξουσίας στην χώρα.

  Λιβύη: Όλο και πιο δυνατά χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου – «Τους περιμένουμε από ώρα σε ώρα»!

Ο LNA υποστηρίζει ακόμα ότι απελευθέρωσε τη στρατηγικής σημασίας περιοχή Al Hera και Al Hira από «τους Τούρκους τρομοκράτες του GNA, βόρεια της πόλης Γκάιραν και έκοψε την γραμμή εφοδιασμού του GNA μεταξύ Τρίπολης και Γκάιραν. «Ακολούθησε έντονη αεροπορική επίθεση σε συγκεντρωμένες δυνάμεις του GNA στο Γκάιραν» σημειώνεται. 

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...