Την ανάγκη να επιτευχθεί συμβιβασμός με τους Αλβανούς στο ζήτημα του Κοσόβου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε ομιλία του στο σερβικό Κοινοβούλιο.

«Είναι ζήτημα χρόνου πότε θα επιτεθούν οι Αλβανοί στους Σέρβους του Κοσόβου. Είναι θέμα ημερών και μηνών διότι αυτοί (σ.σ. οι Αλβανοί) δεν επιθυμούν τη διατήρηση της κατάστασης της “παγωμένης σύγκρουσης” που επικρατεί σήμερα» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Βούτσιτς.

Επισήμανε ότι «η Σερβία πρέπει να επιδιώξει συμβιβαστική λύση που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Σέρβων, θα διασφαλίζει τα δικαιώματα τους και την παραμονή τους στο Κόσοβο, θα εγγυάται τη διατήρηση των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων και παράλληλα θα υπερασπίζεται τα κρατικά συμφέροντα της Σερβίας».

  Ιράν για τον θάνατο του πυρηνικού επιστήμονα: “Τρομερή εκδίκηση”

Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε ότι η Σερβία δεν έχει καμία εξουσία στο Κόσοβο πέρα από τους τομείς της υγείας και της παιδείας στις σερβικές περιοχές και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να δημιουργείται η ψευδαίσθηση περί του αντιθέτου στην κοινή γνώμη.

Η Ολομέλεια της Βουλής συγκλήθηκε εκτάκτως προκειμένου να συνεδριάσει σχετικά το Κόσοβο και είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος Βούτσιτς από τότε που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου Δημοκρατίας ενημερώνει τους βουλευτές για τις διαπραγματεύσεις με την Πρίστινα.

  Τίναξαν στον αέρα τους τζιχαντιστές του Ερντογάν στην Συρία.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αν και αναφέρθηκε σε διάφορες πτυχές του ζητήματος κάνοντας μάλιστα αναλυτική ιστορική αναφορά, απέφυγε να παρουσιάσει κάποια συγκεκριμένη πρόταση.

Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης που συνθέτουν τον συνασπισμό «Συμμαχία για τη Σερβία» (SzS), οι οποίοι εδώ και δύο μήνες μποϋκοτάρουν τις εργασίες του κοινοβουλίου, απείχαν και από τη σημερινή συνεδρίαση.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

protothema.grLoading...