Σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι ανάμεσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τους στόχους του επόμενου διαστήματος είναι η θέσπιση του συστήματος πανελλαδικών εξετάσεων για την απονομή ιθαγένειας σε αλλοδαπούς αλλά και ο αντισεισμικός έλεγχος όλων των σχολείων.

Αναφορικά με το ζήτημα της απονομής ιθαγένειας, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι μπαίνει τάξη καθώς πλέον το σύστημα δεν θα έχει υποκειμενισμούς ούτε θα υπόκειται σε κινδύνους διαφθοράς. «Οι πολίτες που θέλουν να γίνουν Έλληνες θα έχουν την δυνατότητα δύο φορές να συμμετέχουν σε πανελλαδικές εξετάσεις διασφαλισμένες για το αδιάβλητό τους όπου αν αποδεικνύουν καλή γνώση της γλώσσας, της ιστορίας και των θεσμών θα μπορούν να γίνονται Έλληνες» εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών.

  Και νέο hotspot 500 ατόμων στον Ελαιώνα Αττικής

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι με αφορμή το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», εξήγγειλε ότι «στόχος είναι να υπάρξει πλήρης αντισεισμική προστασία όλων των σχολείων και των δημόσιων κτηρίων, να ελεγχθούν όλα τα κρήρια και να γίνουν αναβαθμίσεις όπου χρειάζεται». Αναφορικά με το χρονικό διάστημα που αυτό θα επιτευχθεί, ο υπουργός Εσωτερικών προσδιόρισε ότι θα γίνει εντός του καλοκαιριού. «Αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, οφείλει να γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Θα βγουν οι προσκλήσεις το πρώτο 15ημερο του Ιουλίου και έχουμε λάβει πρόνοια να συμμετέχει και ο τελευταίος δήμος» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

  Φιλιππινέζος έβαλε 8 εμπρηστικούς μηχανισμούς στο πεδίο του Άρεως

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Το επόμενο εξάμηνο θα τακτοποιήσουμε το εκλογικό σύστημα της αυτοδιοίκησης γιατί η απλή αναλογική στην ιδεοληπτική της εφαρμογή δημιούργησε προβλήματα» προσθέτοντας ότι «ήταν πολύ θετικά τα στοιχεία του προηγούμενου σύστηματος αλλά θα το συζητήουμε με τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης», κατέληξε

timeline.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...