Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική στο Facebook,μια σημαντική είδηση για τους επιχειρηματίες της πόλης:

Χάρη σε ενέργειες της Παράταξής μας ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης απέσυρε εισήγησή της που θα θέσπιζε δημοτικό τέλος 0,5% επί του τζίρου (!) πολλών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη..

(ειδών λαϊκής τέχνης, ενθυμίων και δώρων, ενοικιάσεων σκαφών αναψυχής και θαλασσίων αθλοπαιδιών και ειδών που χρησιμοποιούνται από λουομένους, ειδών πώλησης και σχολών χειμερινών σπόρ, ενοικιάσεων αυτοκινήτων, μοτοποδηλάτων, ποδηλάτων και ηλ. πατινιών, τουριστικών προϊόντων και αναμνηστικών κ.α.).

  Απίστευτη εντολή Κ.Μητσοτάκη σε Μητροπολίτη Ιωαννίνων: «Να λέτε στο κήρυγμά σας ότι δεν θέλετε κανέναν ανεμβολίαστο»

Ο επαγγελματικός κόσμος δεν είχε ιδέα για την πρόθεση της Διοίκησης, η οποία έσπευσε να εκμεταλλευτεί σχετικό νόμο που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση δίνοντας το δικαίωμα στους Δήμους όλης της χώρας να προβούν στις ενέργειες αυτές. Μετά από σχετική ενημέρωσή μας στο Επιμελητήριο, υπήρξε έντονη διαμαρτυρία των επιχειρηματιών με αποτέλεσμα την απόσυρση του θέματος.

Πραγματικά θα ήταν ιδιαιτέρως άδικη μία τέτοια εξέλιξη, ειδικά μετά από το πλήγμα που υπέστησαν οι επιχειρήσεις από την πανδημία και το lockdown, που ίσως και να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αιτιολογία για τη μείωση του εργατικού κόστους, κάτι που έχει τις γνωστές επιπτώσεις στους εργαζόμενους σε αυτές.

  Απίστευτη εντολή Κ.Μητσοτάκη σε Μητροπολίτη Ιωαννίνων: «Να λέτε στο κήρυγμά σας ότι δεν θέλετε κανέναν ανεμβολίαστο»

Γιάννης Κουριαννίδης Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...