Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η σύλληψη του αρχηγού της Ιντερπόλ από την Κίνα από τις 25 Σεπτεμβρίου και η ξαφνική παραίτηση του ενώ βρίσκεται ακόμα κρατούμενος από τις αρχές την στιγμή που κανείς δεν γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται.

Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε ότι ο Μενγκ Χονγκουέι παραιτήθηκε από πρόεδρος του Οργανισμού και η παραίτησή του έχει άμεση ισχύ. Με βάση τον εσωτερικό κανονισμό, υπηρεσιακός πρόεδρος της Ιντερπόλ αναλαμβάνει ο νυν αντιπρόεδρος, Κιμ Γιονγκ Γιανγκ από τη Νότια Κορέα.

  Γιατί αποχωρούν από την Λιβύη 1500 Ρώσοι μισθοφόροι που ήταν στο πλευρό του Χαφτάρ

Ο Μενγκ Χονγκγουέι είχε εξαφανιστεί από τις 25 Σεπτεμβρίου, οπότε και έφυγε από τη Λυών, που βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Ιντερπόλ με προορισμό την πατρίδα του την Κίνα. Η γυναίκα του κατήγγειλε την εξαφάνισή του στις αρχές και αμέσως τέθηκε υπό αστυνομική προστασία, καθώς εναντίον της είχαν υπάρξει απειλές.

Ο Μενγκ Χονγκγουέι βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας «διότι θεωρείται ύποπτος για παραβίαση του νόμου», σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Επιτροπής Πειθαρχικού Ελέγχου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της διαφθοράς του κρατικών αξιωματούχων.

  ΗΠΑ: Το lockdown μετέτρεψε τους αρουραίους σε "κανίβαλους"Loading...