Πειρατές κρατούν ομήρους πλήρωμα ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου. Πρόκειται για έναν Έλληνα, δυο Φιλιππινέζους και έναν Γεωργιανό. Ένας άνδρας της ασφάλειας του πλοίου τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυρών.

Θύματα απαγωγής από πειρατές στο Τόγκο έπεσαν μέλη του πληρώματος του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου “Έλκα Αριστοτέλης“, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (04.11.2019) το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας και το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας.

Οι πειρατές επιτέθηκαν τα ξημερώματα στο δεξαμενόπλοιο στα ανοιχτά του Τόγκο και ενώ το πλοίο βρισκόταν 18 χλμ από το λιμάνι του Λόμε. Απήγαγαν έναν Έλληνα, δυο Φιλιππινέζους και έναν Γεωργιανό.

  ΜΙΑ νέα απειλητική συμμαχία σχηματίζουν η Τουρκία, το Πακιστάν, η Μαλαισία και το Κατάρ

“Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο “Έλκα Αριστοτέλης” νηολογίου Πειραιά 11217, το οποίο βρίσκονταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo, στο Τόγκο της Δυτ. Αφρικής, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή τεσσάρων, εκ των 24 μελών του πληρώματος του. Ο ένας είναι Έλληνας υπήκοος, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας“, αναφέρει η ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας.

Κατά την επίθεση των πειρατών, σύμφωνα με το theprovince.com, ένας άνδρας της ασφάλειας του πλοίου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών.

  HΠΑ – Θάνατος Φλόιντ: Οι Anonymous απειλούν την αστυνομία με αποκαλύψεις (Βίντεο)

newsit.gr Με πληροφορίες από SputnikLoading...