Η πρόσφατη συμμετοχή για πρώτη φορά ομάδος Ευελπίδων σε διαγωνισμό δεξιοτήτων προηγμένου επιπέδου στις ΗΠΑ, αποκάλυψε κάτι που ενώ είναι αισθητό από την πλειοψηφία των μονίμων στελεχών, αντιμετωπίζεται περίπου αδιάφορα. Όπως αναφέραμε στο αρχικό μας σημείωμα, την μικρότερη ευθύνη για την χαμηλή επίδοση φέρουν οι Ευέλπιδες, που με ζήλο ενεπλάκησαν εθελοντικώς στην πρόκληση.

Δεδομένου ότι το περασμένο έτος, ομάδα εκπαιδευτών της ΣΣΕ είχε μεταβεί στις ΗΠΑ προκειμένου να παρακολουθήσει την διαγωνιστική διαδικασία, να την “μελετήσει” και να προετοιμάσει αναλόγως την ελληνική ομάδα, είναι σαφές ότι υπάρχει ένα δομικό σφάλμα στον όλο μηχανισμό.

Η ευθύνη του Αρχηγού της Σχολής είναι μεγάλη, επειδή οφείλει να αναδείξει στους προϊσταμένους του συγκεκριμένα και ολοκληρωμένα, τις ελλείψεις στην εκπαίδευση που εντοπίσθηκαν. Όλοι οι συμμαθητές του πρέπει να τον βοηθήσουν σε αυτό.

Οι δε προϊστάμενοι και η Διοίκηση της Σχολής, έχουν την ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη να εργαστούν με την δέουσα προσοχή και να δώσουν την λύση, η οποία θα πρέπει να ξεκολλήσει πραγματικά την αντίληψη περί στρατιωτικής εκπαιδεύσεως όχι μόνο στην ΣΣΕ αλλά συνολικώς στον Ελληνικό Στρατό.

Η συμμετοχή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) στον 51ο Διαγωνισμό Στρατιωτικής Αριστείας με την επωνυμία «Sandhurst Military Skills Competition», διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της φημισμένης Στρατιωτικής Ακαδημίας (Military Academy) του Αμερικανικού Στρατού στο West Point.

Η ελληνική 11μελής ομάδα των σπουδαστών της ΣΣΕ, αποτελούμενη από 9 άνδρες και 2 γυναίκες σπουδαστές από όλα τα έτη, στην πρώτη της συμμετοχή κατέλαβε την 48η θέση επί 49 συμμετεχουσών ομάδων από όλες τις στρατιωτικές ακαδημίες.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 8-14 Απριλίου 2019, και ο διαγωνισμός, ήταν συνολικής διάρκειας 32 συνεχόμενων ωρών, συνολικής απόστασης 60 χλμ. σε άγνωστο έδαφος και περιλάμβανε συνδυαστικά αντικείμενα επιχειρησιακών αποστολών, με ταυτόχρονη διεξαγωγή αντικειμένων σωματικής καταπονήσεως της ομάδας, πριν και κατά τη διάρκεια της αξιολογήσεως.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

doureiosLoading...