Συνάντηση με τα μέλη Κινεζικής επιτροπής που κάνει τους απαραίτητους ελέγχους για να δοθεί άδεια για την εξαγωγή προς την Κίνα του κρόκο Κοζάνης ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, παρουσία του πρόεδρου του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης Νίκου Πατσιούρα, καθώς και στελεχών του τοπικού τελωνείου και επιστημόνων.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης σε δήλωση του τόνισε πως «υποδεχθήκαμε στην Κοζάνη την επιτροπή από την Κίνα που είναι υπεύθυνη για να δώσει την άδεια για την εξαγωγή του κρόκου στην Κίνα.

Οι Κινέζοι φαίνεται πως δίνουν πολύ μεγάλη σημασία σε κάτι, που εδώ, στην Ελλάδα, είναι ανεκτίμητος θησαυρός!

Ο κρόκος Κοζάνης έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, κυρίως του καρδιαγγειακού συστήματος, γυναικολογικών και οφθαλμιατρικών παθήσεων.

Τελευταίες μελέτες αποδεικνύουν επίσης, τη χρησιμότητά του στην καταπολέμηση του άγχους, την ενίσχυση της μνήμης αλλά και νευροεκφυλιστικών παθήσεων (άνοια, νόσος του Alzheimer και Parkinson) ψυχιατρικών παθήσεων (κατάθλιψης).

Τα κύρια θεραπευτικά συστατικά του είναι η πικροκροκίνη και η κροκίνη. Περιέχει επίσης βιταμίνη Β12, λυκοπίνη, ζεαξανθίνη, α-β καροτένιο καθώς περιέχει και βιταμίνη C, σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο.

Οι επιστήμονες έχουν επισημάνει ότι:

* Ανακουφίζει από τον στομαχόπονο.

* Καταπραΰνει τους πόνους των νεφρών, σε μικρές δόσεις, διεγείρει την όρεξη και κυρίως διευκολύνει την πέψη. Ακόμη περιορίζει τις γαστραλγίες, τον υστερισμό, τους σπασμούς, τον κοκκύτη και τους νευρικούς κωλικούς.

Βελτιώνει το δέρμα από την ακμή με εξωτερική χρήση του.

Έχει αντικαταθλιπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιγηραντικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και τη μνήμη.

Μειώνει την χοληστερίνη και εμφανίζει αντιθρομβωτική δράση.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Έχει ευεργετική δράση σε άτομα που πάσχουν από άνοια ή Αλτσχάιμερ.

Βοηθά σε κρίσεις άσθματος, στο προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, τη ναυτία, τις πεπτικές διαταραχές, τις ενοχλήσεις κατά την οδοντοφυΐα.

Και τέλος, έχει αφροδισιακές ιδιότητες. Είναι γνωστό από την αρχαιότητα ότι συνδέεται με τον έρωτα και την γονιμότητα.
ΠηγήLoading...