Τι συμβαίνει; Και άλλο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσέγγισε τη χώρα μας

Δεύτερο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας έχει καταγραφεί να προσεγγίζει τη χώρα μας, αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 28 Φεβρουαρίου, στις 12.39 το μεσημέρι, ένα άλλο Φάλκον 2000ΕΧ, με τα διακριτικά YV3360, που φέρεται να ανήκει και αυτό στην κρατική εταιρία πετρελαίου της Βενεζουέλας, PDVSA, και χαρακτηρίζεται ως κυβερνητικό, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να πετούσε πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο, πλησίον της Κρήτης, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό, μέχρι στιγμής, αν και εκείνο προσγειώθηκε σε κάποιο ελληνικό αεροδρόμιο.

Την ίδια μέρα, δυο ώρες μετά, το επίμαχο Φάλκον YV2486 της κυβέρνησης του Μαδούρο εντοπίστηκε να πετάει και εκείνο στην ίδια περιοχή. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας όμως, προσγειώθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, προερχόταν από το Αμπου Ντάμπι. Είχε προηγηθεί η Γενεύη, όπου στις 27 Μαρτίου ο κ. Αρεάσα συμμετείχε σε σύνοδο του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ.

Διαβάστε:  Ερντογάν: Η μεγαλύτερη γενοκτονία της ιστορίας έγινε εναντίον των Τούρκων

Ωστόσο, αρκετά σημεία της διαδρομής του επίμαχου αεροσκάφους παραμένουν άγνωστα. Μυστήριο καλύπτει την πτήση και του άλλου κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας, το οποίο εντοπίστηκε κοντά στην Κρήτης και, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βενεζουέλα που επικαλείται η εφημερίδα, χρησιμοποιείται συχνά από κυβερνητικούς αξιωματούχους και έχει πλήρωμα Κουβανούς, που θεωρούνται πιστοί στο καθεστώς.

Τα δυο αεροσκάφη εντοπίζονται να πετούν σχεδόν την ίδια χρονική στιγμή πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο, δυο μέρες πριν το δεύτερο προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι δυο αεροσκάφη του καθεστώτος Μαδούρο εντοπίζονται να προσεγγίζουν τη χώρα μας, σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση βγάζει τόνους χρυσού από τη χώρα και φυγαδεύει αξιωματούχους.

πηγή εφημ. Ελεύθερος Τύπος

Loading...