Τι θα συμβεί φέτος με την αλλαγή ώρας – Η ανακοίνωση του υπ. Μεταφορών

Μπήκε τέλος στην αβεβαιότητα που επικρατούσε σχετικά με το να θα γίνει και φέτος η φθινοπωρινή αλλαγή ώρας στους δείκτες των ρολογιών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών, η αλλαγή της ώρας θα γίνει κανονικά την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, οπότε και τα ρολόγια θα γυρίσουν μια ώρα πίσω.

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ..».

  Βόμβα για την οικονομία τα επιδόματα μεταναστών (Πίνακες)

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο είχε αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας σε θερινή και χειμερινή από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021.

Το Κοινοβούλιο είχε ζητήσει τη διεξοδική αξιολόγηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων από το 2018, αναφέροντας μελέτες που υποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλαγής της ώρας στους ανθρώπους καθώς και ανησυχίες που εκφράζονται από πρωτοβουλίες πολιτών.

Οι ευρωβουλευτές έχουν καλέσει, κατόπιν τούτου, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει αν και κατά πόσον η αλλαγή της ώρας σε θερινή ή χειμερινή θα επηρεάσει την κοινή εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter