Καθήσατε ποτέ να σκεφτείτε «Τι θα συμβεί αν η ανθρωπότητα αποφασίσει να πυροδοτήσει όλες τις πυρηνικές βόμβες στη Γη ταυτόχρονα;»

Φυσικά κι όχι. Θα ήταν άλλωστε απολύτως παράλογο να γίνει κάτι τέτοιο, αφού όλοι λίγο-πολύ μπορούμε να φανταστούμε το τελικό αποτέλεσμα. Όπως ήδη γνωρίζουμε, τα πράγματα θα ήταν… μοιραία για όλους μας.

Εάν πάντως χρειάζεστε κάποια επιβεβαίωση ότι η έκρηξη όλων των πυρηνικών κεφαλών του πλανήτη θα ήταν μια τρομερά … κακή ιδέα, τότε σας συμβουλεύουμε να παρακολουθήσετε αυτό το εξαιρετικά ανησυχητικό βίντεο από τον λογαριασμό Kurzgesagt – In a Nutshell.

Αυτό το πολύχρωμο και καθηλωτικό βίντεο διάρκειας οκτώ λεπτών συγκέντρωσε ήδη πάνω από 5 εκατομμύρια προβολές στο YouTube σε μόλις δύο ημέρες.

  Οι ΗΠΑ θέλουν να δημιουργήσουν πυρηνική βάση στον Άρη καταγγέλουν οι Ρώσοι - "Θα τον βομβαρδίσουν"

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 15.000 πυρηνικά όπλα στον πλανήτη Γη.
Θα χρειαστούν μόνο τρεις πυρηνικές κεφαλές για να καταστρέψουν μία από τις 4.500 πόλεις στη Γη, που σημαίνει συνολικά 13.500 βόμβες,θα άφηναν όρθιες μόνο 1.500 πόλεις.

15.000 κεφαλές είναι το ισοδύναμο 3 δισεκατομμυρίων τόνων TNT και έχουν 15 φορές την ενέργεια του ηφαιστείου Krakatoa, απ’ όπου έχει προέλθει η ισχυρότερη ηφαιστειακή έκρηξη που σημειώθηκε ποτέ.

Οι βόμβες θα δημιουργούσαν μια σφαίρα πυράκτωσης 50 χιλιομέτρων κι ένα κύμα εκρήξεων που θα εξάλειφε τα πάντα σε ακτίνα 3.000 χιλιομέτρων.

  Οι ΗΠΑ θέλουν να δημιουργήσουν πυρηνική βάση στον Άρη καταγγέλουν οι Ρώσοι - "Θα τον βομβαρδίσουν"

Η έκρηξη θα ακούγονταν σε όλο τον κόσμο και το κύμα πίεσης θα κυκλοφορούσε σε όλο τον κόσμο για τις επόμενες εβδομάδες.

Το σύννεφο «μανιταριών» θα έφτανε στα άκρα της ατμόσφαιρας της Γης.

Εάν πυροδοτούνταν στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου της Νότιας Αμερικής, θα δημιουργούσε μια πυρκαγιά που θα έκαιγε σχεδόν ολόκληρη την ήπειρο.

Η ακτινοβολία θα σκότωνε τα πάντα μέσα στην ακτίνα έκρηξης και το περιβάλλον για εκατοντάδες χιλιόμετρα θα ήταν πλέον ακατοίκητο.

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου θα καταστρέφονταν εντελώς και το περιβάλλον σε όλο τον κόσμο θα ήταν πλέον ιδιαίτερα ραδιενεργό, εξαλείφοντας εντελώς την ανθρωπότητα.

readerLoading...