Όλο και πιο συχνά είναι τα περιστατικά εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών με τη γνωστή μέθοδο των τηλεφωνημάτων. Πρόσφατα βρέθηκε στα χέρια της αστυνομικής διεύθυνσης Βοιωτίας, άνδρας
βουλγαρικής καταγωγής που εξαπατούσε πολίτες στη Λιβαδειά με τη γνωστή μέθοδο.

Ο φερόμενος δράστης παρουσιαζόταν συνήθως είτε ως συγγενικό πρόσωπο είτε ως γιατρός και παραπλανούσε τα θύματά του λέγοντας ότι συγγενικά τους πρόσωπα έπεσαν θύματα τροχαίων ατυχημάτων και πως απαιτούνταν χρήματα για την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση των τραυμάτων τους.

  «Δάκρυσε» όλη η Ελλάδα με το Κόκκινο Ποτάμι – Όταν ξαναχορέψουμε θα είναι το τέλος τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι αστυνομικοί της Βοιωτίας εκμεταλλευόμενοι πληροφορίες κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του φερόμενου δράστη και να συλλάβουν τον ίδιο, αλλά και ολόκληρη την εγκληματική ομάδα.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης, προτρέπει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε τηλεφωνήματα αγνώστων για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού προσώπου, ενημερώνοντας πάντα τις Αστυνομικές Αρχές και επικοινωνώντας άμεσα με το συγγενικό πρόσωπο για επιβεβαίωση.

  Σεραφείμ Πειραιώς προς Κυβέρνηση ΝΔ: «Καταργείστε τα άχρηστα Προξενεία και αφαιρέστε την ελληνική υπηκοότητα σε όσους δηλώνουν τούρκοι στη Θράκη»

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...