«Ντρέπομαι με αυτήν την κατάσταση», λέει ο δήμαρχος

Το υπουργείο Παιδείας επιμένει να εθελοτυφλεί και με διθυραμβικές ανακοινώσεις κάνει λόγο για «ομαλή λειτουργία της τηλεκπαίδευσης», τη στιγμή που χιλιάδες γονείς και εκπαιδευτικοί καταγγέλουν ότι δεν η πλατφόρμα Webex δεν τους επέτρεψε να συνθεθούν.

Πέρα όμως από τα τεχνικά προβλήματα, η κα. Κεραμέως απέτυχε να δώσει ένα σωστό σχέδιο στρατηγικής για την ενίσχυση των μαθητών που ζουν σε ακριτικές και ορεινές περιοχές, χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι φωτογραφίες από το χωριό Πεύκη του δήμου Πύργου, με μικρούς μαθητές Δημοτικού να κάνουν μάθημα μέσα στο κρύο, στο καφενείο του χωριού, αποτυπώνουν την πλήρη αποτυχία της υπουργού αλλά και της κυβέρνησης που αποδεικνύει περίτρανα όχι μόνο ότι δεν είχε στρατηγική για την διαχείριση της πανδημίας, αλλά ότι συνεχίζει να δρα με σπασμωδικές κινήσεις.
Μέσα στο κρύο

Στην Πεύκη 5 μαθητές ντυμένοι με μπουφάν και κουκούλες, φορώντας προστατευτικές μάσκες, κάνουν μάθημα στο μοναδικό σημείο του χωριού που έχει ίντερνετ, στο καφενείο! Σύμφωνα με το proini.gr, οι μαθητές μοιράζονται ένα κινητό και ένα παλιό λάπτοπ που τους δάνεισαν, προκειμένου να καταφέρουν να μπουν στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ Πεύκης κ. Γρηγόρης Ξουλεής έχει υποβάλλει αίτημα εδώ και ένα χρόνο για να αποκτήσει το χωριό πρόσβαση στο διαδίκτυο έστω στο κοινοτικό κατάστημα:

«Το χωριό μας όπως εκτός από τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν έχει ίντερνετ και εγώ ως πρόεδρος της κοινότητας εδώ και ένα χρόνο έχω υποβάλλει αίτημα που μάλιστα έχει πρωτοκολληθεί για να αποκτήσει η Πεύκη έστω στο κοινοτικό κατάστημα, πρόσβαση στο διαδίκτυο το οποίο όπως καταλαβαίνετε ιδιαίτερα μετά τα επαναλαμβανόμενα lockdown αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Όλες οι δουλειές και η εξυπηρέτηση των πολιτών από το δημόσιο όπως και των αγροτών γίνεται διαδικτυακά και βεβαίως και το μάθημα των παιδιών μας του δημοτικού με την τηλεκπαίδευση αφού τα σχολεία έκλεισαν λόγω της πανδημίας. Απάντηση έως τώρα δεν έχω πάρει, παρότι απευθύνθηκα όπου μπορούσα και οι απαντήσεις που πήρα ήταν ότι κι άλλα χωριά δεν έχουν και περιμένουν τη σειρά τους για να συνδεθούν! Τα παιδάκια λοιπόν του σχολείου που πηγαίνουν δημοτικό στο Γούμερο, τώρα μένουν στα σπίτια τους στο χωριό και οι γονείς έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο γιατί ούτε ίντερνετ υπάρχει για να κάνουν μάθημα διαδικτυακό, ούτε τάμπλετ έχουν!

Το μόνο οίκημα του χωριού που έχει ίντερνετ είναι το δικό μου μαγαζί που είναι ψησταριά- καφετέρια και που τώρα είναι κλειστό με απόφαση της κυβέρνησης όπως όλα τα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μη μπορώντας λοιπόν να βλέπω αυτήν την κατάσταση, έχω διαμορφώσει λίγο ένα χώρο έξω από το κατάστημα όπου τα παιδιά κάθονται μέσα στο κρύο πλέον να κάνουν μάθημα, τους έδωσα ένα παλιό λαπτοπ που είχα αλλά δεν φτάνει όπως καταλαβαίνετε και τα παιδιά έχουν και ένα κινητό. Με το ίδιο κινητό προσπαθούν να κάνουν μάθημα τρία παιδιά μαζί! Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή για όλους!Πέντε παιδιά μεσα στο κρύο γιατί εδώ είναι ορεινά και σε λίγες μέρες θα κάνει ακόμα περισσότερο κρύο, να προσπαθούν να μάθουν γράμματα στο δρόμο με ένα κινητό!Παρακαλώ όποιον ακούει να μεριμνήσει να έρθει γρήγορα ίντερνετ στο χωριό μας και να δοθούν τάμπλετ από το υπουργείο στα παιδιά. Εγώ ντρέπομαι με αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο δήμαρχος.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

newsbreak.grLoading...