Αυτό είναι το απόρθητο καταφύγιο των ΗΠΑ στην Ευρώπη (εικόνες)

Το νέο αντιπυραυλικό, στρατιωτικό καταφύγιο των ΗΠΑ στο Ρέτζικοβο της Πολωνίας θα φιλοξενήσει την αποστολή AIBMDS της Αιγύπτου και αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό στα τέλη του 2020.

Το νέο κέντρο του Αμερικανικού στρατού, πλήρως προστατευμένο από πυραυλικές επιθέσεις, βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Πολωνίας. Το χερσαίο σύστημα πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ χτίζεται λίγο έξω από την πόλη Redzikowo και είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του 2009 που ονομάζεται ευρωπαϊκή σταδιακή προσαρμοστική προσέγγιση (EPAA) για τα διεθνή ζητήματα άμυνας.

Ο EPAA προστατεύει την Ευρώπη από πιθανή χρήση βλημάτων, από απειλές που προέρχονται εκτός της Ατλαντικής συμμαχίας. Με λίγα λόγια, είναι ένας αμερικανικός μηχανισμός που προστατεύει του συμμάχους από τη Ρωσία και την Κίνα.

Διαβάστε:  Στην Ελλάδα στέλνει το Ιράν το πλοίο Grace 1 - Προειδοποιούν τις ΗΠΑ να μην επέμβουν

Το πολεμικό αντιπυραυλικό καταφύγιο στο Redzikowo είναι μια απτή επίδειξη της δέσμευσης των ΗΠΑ για συλλογική ασφάλεια στην Ευρώπη. Αποτελεί την πρώτη εγκατάσταση Αμερικανικών δυνάμεων στην Πολωνία και συνυπάρχει με το Πολωνικό Τάγμα Προστασίας στη στρατιωτική βάση Redzikowo.

Τα αντιπυραυλικά συστήματα εντός του καταφυγίου έχουν σχεδιαστεί για την ανίχνευση, την εμπλοκή και την καταστροφή εχθρικών βαλλιστικών πυραύλων την στιγμή που αυτοί βρίσκονται στον αέρα.

πηγή onalert.grLoading...