Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μπλοκάρει τους Τούρκους: «Οι φρεγάτες κυνηγούν παντού το Barbaros»

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το ΠΝ ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η Ελληνική παρουσία έχει ενοχλήσει τους Τούρκους, που μέσω προπαγανδιστικών άρθρων στα Τουρκικά ΜΜΕ, φωνασκούν ότι τάχα μονάδες επιφανείας του ναυτικού μας έχουν εξαφανιστεί από τον χώρο της δράσης του Barbaros.

Η ηγεσία στέλνει μήνυμα στους Τούρκους καθημερινά και είναι σαφές το μήνυμα πως οποιαδήποτε πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Βέβαια χρειάζεται βούληση και από την Κυβέρνηση, η οποία φαίνεται πως δείχνει μία υποχωρητικότητα σε μία σειρά ζητημάτων.

Αν κι εφόσον χρειαστεί, η απάντηση του ΠΝ θα είναι καταστροφική για τους Τούρκους. Το έχουμε αποδείξει εξάλλου. Μην ξεχνάμε πως στην τραγική νύχτα των Ιμίων, όπως έχουν δηλώσει τα άτομα που έζησαν εκείνες τις στιγμές, μπορούσαμε να καταστρέψουμε το Τουρκικό ΠΝ, όμως η τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να υποχωρήσει και το αποτέλεσμα ήταν να γκριζαριστεί η περιοχή.

Σύμφωνα με ανώτατους Αξιωματικούς τους Πολεμικού Ναυτικού: Πρώτον, το «Barbaros», όταν απομακρύνθηκε από το όριο της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας αρκετά πιο ανατολικά, η φρεγάτα «Ψαρά» παρέμεινε στην περιοχή, απλώς απέπλευσε λίγο πιο βόρεια και στη συνέχεια κατευθύνθηκε για ανεφοδιασμό από τη στιγμή που το ερευνητικό είχε αντίθετο πλου ανατολικότερα από το όριο της Ελληνική υφαλοκρηπίδας.

Δεύτερον ακόμη κι’ αν έχει επιστρέψει το «Barbaros» -που το κάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα- κοντά σε σημεία των οικοπέδων 4 και 5, στο όριο με την Ελληνική υφαλοκρηπίδα, στη συγκεκριμένη περιοχή πλέουν δυο μονάδες επιφανείας του Ελληνικού πολεμικού στόλου, οι Φρεγάτες «Ναβαρίνο» και «Θεμιστοκλής».

  Οι Ελβετοί έφτιαξαν κάψουλα για.. αυτοκτονία

Η πρώτη είναι επικεφαλής της διαρκούς επιχείρησης κατά της τρομοκρατίας Sea Guardian και πλέει Νότια ανατολικά της Κρήτης έως και τις ακτές της Λιβύης και το δεύτερο Ελληνικό πλοίο, η φρεγάτα «Θεμιστοκλής», συμμετέχει στη Unifil, όπως έκανε και ο «Νικηφόρος Φωκάς», όπως αναφέρει το hellasjournal.com, που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είχε σπεύσει στο όριο της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αιφνιδιάζοντας απόλυτα- όπως γράφουν και τα Τουρκικά μέσα, παραδεχόμενα την Ελληνική ναυτοσύνη- τόσο το πλήρωμα του «Barbaros» όσο και τα συνοδευτικά πλοία του ερευνητικού, βοηθητικά και πολεμικά.

Η φρεγάτα, «Ψαρά» βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση στην περιοχή των Δωδεκανήσων έτοιμη κι εκείνη αν τυχόν προσεγγίσει ή περάσει εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας το ερευνητικό της Τουρκίας να σπεύσει για να αποτρέψει οποιαδήποτε ενέργεια από την πλευρά των γειτόνων μας οι οποίοι διατηρούν τη νευρικότητά τους σε πολύ υψηλά επίπεδα παρά τις όποιες «διακριτικές ή μη συστάσεις» απ’ όλες τις δυνάμεις της πολυεθνικής ενεργειακής συμμαχίας.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται πολύ σοβαρές κινήσεις σ’ αυτή τη μεγάλη γεωστρατηγική σκακιέρα, με ορισμένες από αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, να χτυπήσουν στο μαλακό υπογάστριο της Άγκυρας η οποία θα φανεί αν και πως θ’ αντιδράσει σε μια ακόμη κίνηση της διευρυμένης πολυεθνικής δύναμης των ενεργειακών συμφερόντων στην περιοχή.

  Ερντογάν – Νέα σενάρια για την επιδείνωση της υγεία του – Ξαφνικά ξέχασε τι ήθελε να πει..

Είναι θέμα χρόνου οι τουρκικές προκλήσεις να προχωρήσουν σε νέο επίπεδο και η κατάσταση να κλιμακωθεί πλήρως. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ελληνική στρατιωτική ηγεσία, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι σε πλήρη και διαρκή ετοιμότητα.

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκεται ο Στόλος, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αποστολή του: την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.

Χαρακτηριστική ήταν η προ ημερών δήλωση του Ν. Τσούνη:

«Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο. Όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος, θα βρει δίπλα του μία μονάδα μας» επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα, η οποία παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο, εκτός από τον αέρα και στη θάλασσα, όσον αφορά στις μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο από το 2009 έως τον Οκτώβριο του 2018.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να διαμελίσουν Μεσόγειο και Αιγαίο, δημοσιεύοντας χάρτες, εκδίδοντας NAVTEX που οριοθετούν την «τουρκική» ΑΟΖ, μέσω των οποίων όμως εξαφανίζουν την ΑΟΖ σε Κρήτη και Καστελόριζο.

Η Τουρκία πρόσφατα με αυτούς του χάρτες επανέφερε τη θεωρία της «εξαφάνισης» του Καστελόριζου και τη μη αναγνώριση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο, προσπαθώντας να βάλει το όλο θέμα ως ζήτημα «προστριβής» με την χώρα μας, ίσως λέμε μετά από οποιοδήποτε πιθανό περιστατικό.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται με ενδιαφέρον πλέον.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

pentapostagma.gr