Δεν άρεσε στην Ευρώπη η αντιμεταναστευτική πολιτική Ουγγαρίας και Πολωνίας που δεν δέχονται “Πρόσφυγες” και κοιτάνε πρώτα το μέλλον των δικών τους πολιτών.
Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης έκρινε ότι η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία παραβίασαν την ευρωπαϊκή νομοθεσία αρνούμενες να υποδεχθούν τον αριθμό προσφύγων που τους αναλογούσε, για να ελαφρυνθεί το φορτίο εταίρων τους όπως η Ελλάδα κατά την κορύφωση της προσφυγικής κρίσης του 2015.
«Με την άρνησή τους να συμμορφωθούν με την λειτουργία του προσωρινού μηχανισμού μετεγκατάστασης των αιτούντων διεθνή προστασία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχική Δημοκρατία δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης», αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου που ανακοινώθηκε σήμερα.