Η Καγκελάριος ανέλαβε το ρόλο του «πυροσβέστη» στην ελληνοτουρκική κρίση αλλά στην Ελλάδα ο Μακρόν είναι δημοφιλής, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό

Ανθελληνικό παραλήρημα από το γερμανικό περιοδικό «Focus», το οποίο σε σημερινό του δημοσίευμα επικρίνει τα ελληνικά ΜΜΕ όπως και Ελληνες πολιτικούς ότι ενθαρρύνουν προκαταλήψεις εναντίον της Γερμανίας με αφορμή το προσφυγικό και την ελληνοτουρκική κρίση.

«Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Μόρια, το ερώτημα είναι πώς αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Ευρώπη τους πρόσφυγες… Τα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν αναφορά στον Χριστιανοκοινωνιστή υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και την αρνητική του στάση απέναντι στους συμπολίτες του που ζητούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από τη Μόρια, όπως επίσης και στις αντικρουόμενες «φωνές» από την πλευρά των Χριστιανοδημοκρατών ή της αντιπολίτευσης. Έτσι χαρτογραφούνται όλες οι πλευρές», γράφει το περιοδικό και προσθέτει:

«Η συζήτηση είναι επίσης ενδιαφέρουσα για τα ελληνικά ΜΜΕ. Δυστυχώς, οι αναφορές είναι συχνά μονόπλευρες. Δίνεται ιδιαίτερα έμφαση στο «όχι» του Ζεεχόφερ ενώ οι άλλες «φωνές» είναι δεν αναδεικνύονται», επισημαίνει το Focus.

  Συναγερμός στο Λιμενικό - Σκάφος με λαθρομετανάστες στη Γαύδο

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι δημοφιλής στην Ελλάδα όμως δεν γίνεται αναφορά στη δέσμευση της Μέρκελ

«Ένας Γερμανός από το Άαχεν , με γαλλικές ρίζες, αισθάνεται άσχημα γι ‘αυτό. Επίσης, και για το γεγονός ότι η ελληνική ραδιοτηλεόραση «ΕΡΤ» παρουσιάζει τη γαλλο-γερμανική πρωτοβουλία για την εκκένωση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από τη Μόρια ως καθαρά προσωπική πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Μακρόν. Δεν γίνεται αναφορά στη συμβολή της Καγκελαρίου Μέρκελ», τονίζει.

«Ο Γάλλος πρόεδρος είναι δημοφιλής στην Ελλάδα επειδή υποστηρίζει ανοιχτά την Αθήνα στο θέμα της ελληνοτουρκικής διαμάχης για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Αιγαίο», επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει: «Η Καγκελάριος Μέρκελ ανέλαβε το ρόλο του μεσολαβητή στην ελληνοτουρκική κρίση. Για διπλωματικούς λόγους, είναι κατανοητό ότι είναι πιο ουδέτερη από τον Μακρόν».

«Σε ελληνικές πολιτικές εκπομπές, δημοσιογράφοι και πολιτικοί από σχεδόν όλα τα κόμματα βλέπουν αυτή την ουδέτερη στάση ως πραγματική υποστήριξη της τουρκικής επιθετικότητας. Για να το υποστηρίξουν αυτό, οι σχολιαστές αναφέρονται στην παρουσία Γερμανών επενδυτών στην Τουρκία».

  Κύπρος: Λαθρομετανάστες με στολή παραλλαγής - Τι συμβαίνει;

Έλληνες δημοσιογράφοι θεωρούν τη Γερμανία υπεύθυνη για τη κατάσταση στη Λέσβο

«Δεν τίθεται το ερώτημα γιατί η Γαλλία δεν δέχεται περισσότερους πρόσφυγες. Αντ ‘αυτού, οι Έλληνας σχολιαστές προσπαθούν να αποδείξουν γιατί η Γερμανία είναι υπεύθυνη για το δράμα στη Λέσβο. Η δράση, στην οποία τοποθετήθηκαν 13.000 καρέκλες μπροστά από το κτίριο του Ράιχσταγκ , της γερμανικής βουλής, σε συνδυασμό με το σύνθημα #WirHabenPlatz (μετάφραση #Έχουμε χώρο»), ερμηνεύτηκε από τον δημοσιογράφο Νίκο Αλεξάτο από τη Λέσβο ως συνειδητή ή ασυνείδητη πρόσκληση στους πρόσφυγες στη Μόρια να αμυνθούν ενάντια στον καταυλισμό τους», γράφει το «Focus».

«Η διαδήλωση στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Μόρια. Μια σύμπτωση που ο Αλεξάτος αρνείται να δεχτεί. Γι΄αυτόν το Βερολίνο είναι υπεύθυνο. Για τον Αλεξάτο, ακόμη και το γεγονός ότι η εφημερίδα “Bild” χρησιμοποίησε τη λέξη «κόλαση» για να περιγράψει την κατάσταση στη Μόρια, είναι μέρος μιας ανθελληνικής και φιλοτουρκικής ατζέντας», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

protothema.grLoading...