Connect with us

Το ίντερνετ κόβεται στο Wuhan της Κίνας

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης την Παρασκευή, ο πρώην αξιωματικός πεζικού του αμερικανικού στρατού, και σημερινός αμερικανός γερουσιαστής, Tom Cotton ,επανέλαβε την άποψή του ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν είναι διαφανής σχετικά με τη σοβαρότητα της επιδημίας του κορωνοϊού στο Wuhan (COVID-19).

Είπε στην οικοδεσπότη του Fox News, Laura Ingraham, ότι οι κομμουνιστές ηγέτες του Πεκίνου δεν επικαιροποιούν τον υπόλοιπο κόσμο σε ό, τι βλέπουν οι Κινέζοι γιατροί και οι επιστήμονες σχετικά με τον ιό.

“Δεν διαφωνώ ότι οι επιστήμονες και οι γιατροί της Κίνας μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι παγκόσμιας κλάσης και μπορούν να είναι επαγγελματίες”, δήλωσε. “Ωστόσο, κάθεται δίπλα τους σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης ένα μέντιουμ από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα”, δήλωσε ο Χάβαρντ Νόργουμ όπως ανέφερε η Breitbart News.

“Και δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε εκείνα τα κόμματα που επιτρέπουν στους επιστήμονες της Κίνας ή στους γιατρούς τους να μιλάνε ελεύθερα σε οποιονδήποτε εκτός της Κίνας, ειδικά σε αξιωματούχους στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών”, πρόσθεσε.

Και ενώ είναι αρκετά αξιόπιστος, υπάρχουν και άλλες πηγές που κάνουν παρόμοιους ισχυρισμούς για την αδιαφάνεια της κινεζικής κυβέρνησης σχετικά με λεπτομέρειες για τον ιό.
Η Epoch Times ανέφερε αυτήν την εβδομάδα, για παράδειγμα, ότι οι κινεζικές αρχές άρχισαν να κλείνουν το Διαδίκτυο, γεγονός που, φυσικά, καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την έξοδο πληροφοριών.

“Η σύνδεση στο Internet στο σπίτι μου κόπηκε για αρκετές ημέρες. Συνέχισα να καλώ την ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή του δήμαρχου, αλλά κανείς δεν μας φροντίζει », δήλωσε ένας κάτοικος της Wuhan City, στο επίκεντρο του ιού, σύμφωνα με τους Times.

Το έγγραφο πρόσθεσε:

Από τις 11 Φεβρουαρίου, όλο και περισσότεροι κάτοικοι του Wuhan ανέφεραν ότι οι συνδέσεις στο διαδίκτυο στο σπίτι τους διακόπηκαν.
Οι αρχές του Wuhan έχουν εκδώσει αυστηρά μέτρα καραντίνας για να περιορίσουν την επιδημία, περιλαμβανομένου του ότι επιτρέπουν μόνο ένα άτομο ανά νοικοκυριό να εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Η εφημερίδα Epoch Times της Κίνας (CET) μίλησε με αρκετούς κατοίκους του Wuhan και διαπίστωσε ότι κάποιες γειτονιές, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός αναφερόμενων λοιμώξεων από ιούς COVID-19, έχουν διακόψει το διαδίκτυο.

  Έρχεται.Παγκόσμια κυβέρνηση εισηγείται ο Γκόρντον Μπράουν(ΒΙΝΤΕΟ)

Οι αναλυτές και οι σχολιαστές λένε ότι πιστεύουν ότι οι κινεζικές αρχές το κάνουν αυτό για να περιορίσουν την ικανότητα των πολίτες να συζητούν ελεύθερα τι συμβαίνει με το ξέσπασμα στη χώρα τους – ειδικά στην πόλη των 11 εκατομμυρίων όπου άρχισε ο ιός.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τους Times, από τότε που ξεκίνησε το ξέσπασμα το Δεκέμβριο, περίπου το 70% των επίσημα αναφερόμενων περιπτώσεων προέρχονται από την πόλη Wuhan.

Ορισμένα άτομα που ερωτήθηκαν από την CET δήλωσαν ότι οι οικιστικές περιοχές τους άρχισαν να μεταδίδουν μηνύματα μέσω ηχείων που είχαν εγκατασταθεί σε θέσεις λάμπας ότι οι συνδέσεις στο Internet θα διακοπεί από το βράδυ της 10ης Φεβρουαρίου.

“Είμαι κοντά στο αυτοσχέδιο νοσοκομείο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Wuhan”, δήλωσε ένας κάτοικος του οποίου η σύνδεση έκλεισε στις 11 Φεβρουαρίου, μαζί με τους γείτονες που ζουν κοντά.

“Φαίνεται ότι όλοι στην κοινότητά μας έχασαν τη σύνδεση στο διαδίκτυο”, πρόσθεσε.

Άλλοι επιβεβαίωσαν ότι οι συνδέσεις τους έκλεισαν γύρω στο ίδιο χρονικό διάστημα και, από τις 21 Φεβρουαρίου, δεν είχε ακόμη αποκατασταθεί από την κυβέρνηση.

Τέτοιες τακτικές χρησιμοποιούνται συχνά από την Κινεζική Κομμουνιστική Κυβέρνηση για να κρύψουν τη σοβαρότητα της πληροφόρησης σχετικά με τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από τους πολίτες και τον κόσμο, δήλωσε στο CET ο Gu He, ένας παρατηρητής της λογοκρισίας του Πεκίνου.

“Πριν από το 2009, η κινεζική κυβέρνηση διέκοψε το Διαδίκτυο σε ολόκληρη την περιοχή του Xinjiang [και τις περιοχές που το περιέβαλαν] σε τοπικό δίκτυο για 312 ημέρες”, δήλωσε ο Gu. “Χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο για τον έλεγχο της ομιλίας των ανθρώπων”.

Ο Cotton επίσης σημείωσε στην ιστοσελίδα της Γερουσίας ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει επίσης εκδιώξει δημοσιογράφους.

“Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα διαμαρτύρεται για τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ενώ ο Κινέζος λαός υποφέρει και πεθαίνει από κοροναϊό”, δήλωσε πρόσφατα σε απάντηση σε δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η Κίνα έδιωξε τρεις από τους δημοσιογράφους της .

NATURAL NEWS : corfiatiko.blogspot.comLoading...


Διαβάζονται