Το Ιράν απειλεί να βυθίσει τα αμερικανικά πλοία που βρίσκονται στον Κόλπο

Δυτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το Ιράν συχνά υπερβάλει για τις στρατιωτικές του ικανότητες αν και εκφράζοντα ανησυχίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα

«Το Ιράν έχει τη δυνατότητα να βυθίσει αμερικανικά πολεμικά σκάφη στην περιοχή του Κόλπου χρησιμοποιώντας πυραύλους και «μυστικά όπλα», υποστήριξε ο Στρατηγός Morteza Qorbani, ανώτατο στρατιωτικό στέλεχος της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Mizan, που επικαλείται το Reuters, ο Ιρανός στρατηγός δήλωσε πως «η Αμερική αποστέλλει δύο πολεμικά πλοία στην περιοχή. Σε περίπτωση που διαπράξουν την παραμικρή ανοησία, θα στείλουμε αυτά τα πλοία στον βυθό της θάλασσας, μαζί με το πλήρωμά τους και τα αεροσκάφη τους, χρησιμοποιώντας δύο πυραύλους, ή δύο νέα μυστικά όπλα.Οι τελευταίες ενισχύσεις της στρατιωτικής παρουσίας στον Κόλπο αποτελούν το τελευταίο δείγμα της πολιτικής της κυβέρνησης Trump έναντι της Τεχεράνης, την οποία θεωρεί ως δυνητικό εχθρό.

  Άλλο και αυτό.. Ταλιμπάν με όπλα διασκεδάζουν σε λίμνη με βαρκούλες σε σχήμα κύκνου

Η θεωρία του αυτή πρόσφατα ενσαρκώθηκε στην απόφαση να ενισχύσει με το αεροπλανοφόρο Λίνκολν τις δυνάμεις του στην περιοχή του Κόλπου και να αναπτύξει επιπλέον συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ και την αποστολή και άλλων βομβαρδιστικών αεροσκαφών στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Στο μεταξύ δυτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το «Ιράν συχνά υπερβάλει για τις στρατιωτικές του ικανότητες αν και εκφράζοντα ανησυχίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα και την ικανότητα των βαλλιστικών του πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς» αναφέρει το bankingnews.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter