ΤΕΧΕΡΑΝΗ -Η Ιρανική Ισλαμική Δημοκρατία στρέφεται εναντίον των επιθετικών στρατηγικών της Τουρκίας και προειδοποιεί πως αν δεν σταματήσει τις τακτικές αυτές έναντι της Συριακής Κυβέρνησης, θα προβεί σε βομβαρδισμό τουρκικών θέσεων στις τουρκικές περιοχές χωρίς προειδοποίηση.

”Το Ιράν έχει δηλώσει επίσημα την ετοιμότητά του, θέλοντας να πάρει εκδίκηση στην περίπτωση που η Τουρκία δεν σταματήσει να βάλει έναντι Συριακών και Ιρανικών θέσεων. Η Τεχεράνη δεν είναι Δαμασκός και δεν πρόκειται να ακούσει τις συμβουλές της Μόσχας”, ανέφερε εκπρόσωπος τύπου του Ιράν στο πρακτορείο Telegram.

  Ντερσίμ, η άγνωστη γενοκτονία που διέπραξε το τουρκικό κράτος το 1937

Πρέπει να διευκρινιστεί πως το Ιράν έχει πράγματι την δυνατότητα να βάλει έναντι Τουρκικών και Ισλαμικών θέσεων μέσω βαλλιστικών πυραύλων, των οποίων η αποτελεσματικότητα φάνηκε κατά την διάρκεια των πυραυλικών επιθέσεων σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Τουρκία εξαπέλυσε δεκάδες επιθέσεις έναντι Συριακών και Ιρανικών θέσεων στην Συρία, γεγονός που οδήγησε τον Συριακό Στρατό στο να προβεί σε κατάρριψη 4 Τουρκικών UAV.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος
πηγή: bulgarianmilitary.com/infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...