Στις 21 Οκτωβρίου και μετά τον αποκεφαλισμό του Σαμουέλ Πατί, ο Εμανουέλ Μακρόν διεμήνυσε σε ομιλία του στους Γάλλους πολίτες να «απελευθερώσουν το Ισλάμ στη Γαλλία παό την ξένη επιρροή», διαμηνύοντας πως η Γαλλία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται σθεναρά την ελευθερία του λόγου.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανακάλεσε τον Γάλλο πρέσβη για τη στάση και τις φερόμενες προσβολές κατά του προφήτη Μωάμεθ και του Ισλάμ από τη γαλλική κυβέρνηση, όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο IRIB, χθες Δευτέρα αξιωματούχος του υπουργείου διεμήνυσε στον διπλωμάτη κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Ιράν πως καταδικάζει απερίφραστα «κάθε προσβολή και ασέβεια προς στον προφήτη του Ισλάμ και τις αγνές αξίες του Ισλάμ από τον οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως αξιώματος».

  Πόντιος Πιλάτος και πάλι το ΝΑΤΟ… Να τα βρούμε εντός της συμμαχίας!

Μετά την άγρια δολοφονία του Γάλλου καθηγητή ιστορίας Σαμουέλ Πατί στις 16 Οκτωβρίου από ριζοσπαστικοποιημένο Τσετσένο επειδή έδειξε στους μαθητές του σκίτσα που σατίριζαν τον Μωάμεθ, ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύτηκε για νέα νομοθεσία που θα προωθήσει το «φωτισμένο Ισλάμ» στη Γαλλία.
Όπως εξήγησε, η νομοθεσία θα βοηθήσει στην προτεραιοτικοποίηση των δημοκρατικών αξιών και τον έλεγχο ξένων κονδυλίων για τα τζαμιά στη χώρα.

Η ομιλία του κατά του ριζοσπαστικού Ισλαμισμού προκάλεσε την οργή μουσουλμανικών χωρών και οργανώσεων, πολλές από τις οποίες ζήτησαν από τους πολίτες τους και τα μέλη τους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα.

  Γαλλικά ΜΜΕ: «Η Τουρκία ξεκίνησε την δημογραφική αλλοίωση του Ν.Καραμπάχ»

Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε καλέσει τους πολίτες σε μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα.

Τους τελευταίους μήνες, οι σχέσεις μεταξύ των Προέδρων Γαλλίας και Τουρκίας είναι τεταμένες λόγω της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ επιδεινώθηκαν περαιτέρω λόγω της στάσης του Μακρόν κατά του ριζοσπαστικού Ισλάμ.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

sputniknews.grLoading...