Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Το ερώτημα όλων στην Ελλάδα και την Κύπρο -και δικαιολογημένα- είναι πως θα αντιμετωπίσει τα εθνικά θέματα, την τουρκική προκλητικότητα βασικά, η νέα κυβέρνηση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.

Είναι ένας πολιτικός με μεγάλο «ιστορικό» στενών σχέσεων και δεσμών με τις δύο χώρες και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και δεν φοβήθηκε να μπει μπροστά και να αντιμετωπίσει την Τουρκία για σημαντικά θέματα που ενδιαφέρουν την Αθήνα και τη Λευκωσία.

  «Γη & ύδωρ» Τ.Μπάιντεν σε Ρ.Τ.Ερντογάν: Σε λίγα χρόνια η Τουρκία πιθανόν να έχει F-35!

Συνέδεσε, άλλωστε το όνομα του, με την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. Τότε, είχε προκαλέσει πολιτικό «σεισμό» εκείνη η απόφαση της Γερουσίας για την πολύπαθη κυπριακή πόλη.

Τότε ήταν γερουσιαστής, τώρα είναι ο ηγέτης της υπερδύναμης. Και ενώ παραμένει παντοτινός υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας, πλέον, πρώτα και πάνω απ’ όλους και απ’ όλα, μπαίνει το στρατηγικό συμφέρον της Αμερικής.

Η διαπίστωση αυτή, που είναι μία μεγάλη αλήθεια, θα μπορούσε να βοηθήσει στις σχέσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο. Η Ανατολική Μεσόγειος είναι στα ραντάρ της νέας κυβέρνησης. Με σιγουριά το αναφέρω…

  «Γη & ύδωρ» Τ.Μπάιντεν σε Ρ.Τ.Ερντογάν: Σε λίγα χρόνια η Τουρκία πιθανόν να έχει F-35!

Έχουμε, λοιπόν, το πρώτο δείγμα της αμερικανικής πολιτικής για την Τουρκία. Οι επίσημες και δημόσιες δηλώσεις του νέου υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, είναι αποκαλυπτικές.

Αφορούν βεβαίως την κατοχική δύναμη και την υπόθεση του ρωσικού συστήματος S-400, αλλά ανάλογα με τις εξελίξεις στο θέμα αυτό ίσως δούμε μία νέα πολιτική.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

hellasjournal.comLoading...