Το μήνυμα των Anonymous για τον Ασάνζ: Αφήστε τον ελεύθερο ή αλλιώς θα πληρώσετε

Μήνυμα για τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ στέλνουν οι Anonymous, προειδοποιώντας όσους συμμετείχαν στα γεγονότα πως «θα πληρώσουν» καθώς θεωρούνται πλέον «εχθροί του λαού». Μήνυμα προς την «καθεστηκυία τάξη» στέλνουν οι Anonymous για τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ από τις βρετανικές αρχές….

«Αφήστε ελεύθερο τον Ασάνζ ή αλλιώς θα πληρώσετε», προειδοποιούν.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και την κουστωδία τους σε όλο τον κόσμο που δουλεύουν ώστε να σιωπήσουν οι πληροφοριοδότες (‘whistleblowers’)», αναφέρουν οι Anonymous στη διαδικτυακή τους ανακοίνωση.

Διαβάστε:  Χαστούκι των ΗΠΑ στην Τουρκία: Οριστικό τέλος στην αγορά των F-35

Η ομάδα που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο, υπενθυμίζει ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές «εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ». «Αυτή είναι μια κίνηση που αναμενόταν για κάποιο χρονικό διάστημα και ο ίδιος ο Ασάνζ μάς προειδοποίησε για την επικείμενη σύλληψή του», επισημαίνουν.

Όπως εκτιμούν, η σύλληψη και δίωξη των πληροφοριοδοτών, «στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι αυτές οι κυβερνήσεις δεν θα σταματήσουν σε τίποτα για να διατηρήσουν τη μυστικότητα τους».