Τι έχουμε να περιμένουμε από εδώ και πέρα μετά από την πολυαναμενόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.; Η Τουρκία αλωνίζει στην ανατολική Μεσόγειο σε ύδατα ελληνικών και κυπριακών συμφερόντων.

Οι δικαιολογίες που εφευρέθηκαν περί δυνητικών ελληνικών δικαιωμάτων εκτός ότι δεν πείθουν κανέναν έχουν προκαλέσει πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που θα αντιδράσει η ελληνική πλευρά στον επόμενο κύκλο των τουρκικών προκλήσεων.

Σύμφωνα με το militaire.gr, επόμενη κίνηση θα είναι η αποστολή τουρκικού γεωτρύπανου στην περιοχή, την οποία, όπως είπε ο Αλέξης Παπαχελάς στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, το Oruc Reis «την έχει κάνει σουρωτήρι».

  "Φορτώνεται" με φονικούς Exocet ο "ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ" - "Ασπίδα" στο Αιγαίο - "Κρύος ιδρώτας" στην Άγκυρα

Η απλή καταγραφή των γεγονότων, των αντιδράσεων της Τουρκίας αλλά και των «συμμάχων» μας δείχνει τι θα ακολουθήσει: μια Σύνοδος Κορυφής που θα λάβει «χλιαρές» αποφάσεις εναντίον της Τουρκίας.

Τον Ερντογάν να μας καλεί σ΄ ένα διάλογο με ατζέντα που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί.

Μετά από την αυτονόητη άρνηση της Ελλάδας να συζητήσει περί αποστρατιωτικοποίησης νησιών και γκρίζων ζωνών θα μας καταγγείλουν ως αδιάλλακτους και κάπως έτσι θα περάσουμε στην επόμενη φάση: του γεωτρύπανου.

  Το Ισραήλ κάλεσε την Τουρκία σε συνεργασία για διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων στην Αν.Μεσόγειο

Και μετά; Τι θα ακολουθήσει; Κανείς δεν θέλει να το ομολογήσει, όμως, είναι αυτονόητο!

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

newsbomb.grLoading...