Σοκ στη διεθνή κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines, που προκάλεσε το πρωί της Κυριακής τον τραγικό θάνατο 157 ανθρώπων.

Το Boeing 737 MAX 8 που μετέφερε 149 επιβατες και οκτώ μέλη του πληρώματος (με όλους τους επιβαίνοντες να θεωρούνται πλέον νεκροί από τις επίσημες Αρχές) από την Αντίς Αμπέμπα στο Ναϊρόμπι, συνετρίβη μόλις έξι λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους ανέφερε δυσκολίες και ζήτησε άδεια επιστροφής μερικές στιγμές πριν την συντριβή.

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν ολοκαίνουργιο (τεσσάρων μηνών) και παραδόθηκε στην Ethiopian Airlines, τον πρώτο του χρήστη, μόλις τον περασμένο Νοέμβρη, σχολιάζεται εκτενώς από τα διεθνή ΜΜΕ.

  Στο σφυρί η περιουσία της Τουρκίας: Ο Ερντογάν πουλά σε Κατάρ χρηματιστήριο-λιμάνι-εμπορικό κέντρο

Αυτό ήταν το τρίτο, κατά σειρά, αεροπλάνο της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας που συντρίβεται τα τελευταία χρόνια.

Το 1996 πτήση της ίδιας εταιρείας που εκτελούσε ακριβώς το ίδιο δρομολόγιο, είχε καταληφθεί από αεροπειρατές, με τον έναν από τους κινητήρες να τίθεται εκτός λειτουργίας.

Το αεροσκάφος συνετρίβη τότε σε κοραλλιογενή ύφαλο στον Ινδικό Ωκεανό. Τραγικός απολογισμός: 123 νεκροί από τους συνολικά 175 επιβαίνοντες.

Το 2010 αεροσκάφος της Ethiopian Airlines, με προορισμό τη Βηρυτό, συντρίβεται στη Μεσόγειο Θάλασσα, με τους νεκρούς να ανέρχονται συνολικά σε 90.

  Πολύ μπροστά! To ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha (BINTEO)

Ωστόσο, εκείνο το στοιχείο που εγείρει προβληματισμούς είναι το γεγονός ότι το μοιραίο Boeing της Ethiopian Airlines, ήταν του ίδιου τύπου με εκείνο της Lion Air της Ινδονησίας, το οποίο στις 13 Οκτωβρίου είχε συντριβεί μόλις 13 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 189 επιβατών.

Οι ΗΠΑ στέλνουν εμπειρογνώμονες για τη διερεύνηση του αεροπορικού δυστυχήματος

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

H Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ, θα προχωρήσει στην αποστολή ομάδας εμπειρογνωμόνων στην Αιθιοπία, για την διερεύνηση του σημερινού τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος με το Boeing 737 MAX.Loading...