Η Ρωσία συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς την κατασκευή και την δημιουργία οπλικών συστημάτων, με στόχο να ενισχύσει τις αεροπορικές της δυνάμεις και από ότι φαίνεται στοχεύει στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας του ρωσικού stealth μαχητικού αεροσκάφους Su-57.

Οι Ρώσοι φαίνεται πως «αποκάλυψαν» έναν καινούριο και προηγμένο πύραυλο, που είναι πιθανό να ενσωματωθεί στο οπλοστάσιο του stealth μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57, ενώ ήδη έχει προκαλέσει τις εντυπώσεις των στρατιωτικών αναλυτών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα δημοσιεύματα, πρόκειται για έναν καινούριο πύραυλο αέρος-αέρος μικρής εμβέλειας, που «αποκαλύφθηκε» στο εργοστάσιο σχεδιασμού πυρομαχικών Toropov της Μόσχας, κατά την διάρκεια επίσκεψης του Δημάρχου στις 18 Νοεμβρίου του 2019.

Παρόλο που δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά για τον πύραυλο, σύμφωνα με τους αναλυτές, φαίνεται να έχει πολλές ομοιότητες εξωτερικά με τον πύραυλο R-77 μέσης εμβέλειας, ωστόσο φαίνεται να είναι μικρότερος σε μέγεθος, συγκριτικά με τους πυραύλους R-74 και K-74M.

  Πτήση «μυστήριο» γαλλικού Mirage-2000D στη Μαύρη Θάλασσα: Κατέγραψε τους τουρκικούς S-400;

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος αυτός πύραυλος που προορίζεται λογικά για το Su-57, φαίνεται να είναι μικρότερος από τον πύραυλο R-77, που έχει έχει μήκος μόλις 12 πόδια και διάμετρο περίπου εννέα ίντσες, καθώς επίσης και από τον πύραυλο R-74 / K-74, που έχει μήκος πάνω από 9,5 πόδια.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση μεταξύ των stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς, όπως το F-22, το F-35 και Su-57, να έχουν στη διάθεσή τους μικρούς, σε μέγεθος, πυραύλους αέρος-αέρος.

  Τουρκικό ΥΠΕΞ: Μόνο η Τουρκία έχει τις επιχειρησιακές δυνατότητες για διάσωση στην περιοχή

Αυτό οφείλεται στην κατασκευαστική τους ιδιομορφία και στον «εσωτερικό χώρο αποθήκευσης» πυραύλων που έχουν, για να διατηρούν τα stealth χαρακτηριστικά τους, συμβάλλοντας έτσι στην μικρότερη δυνατή θερμική υπογραφή στα εχθρικά ραντάρ.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Πηγή: onalert.grLoading...