Προειδοποίηση προς τους πολίτες απευθύνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καλώντας τους να μην «ανοίγουν» μήνυμα, το οποίο παρουσιάζεται ως επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για μια νέα απάτη που έκανε την εμφάνιση της, η οποία, μάλιστα, χρησιμοποιεί το όνομα του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη!

Το συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρουσιάζεται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να προειδοποιεί τους πολίτες να το διαγράφουν αμέσως.

  «Δάκρυσε» όλη η Ελλάδα με το Κόκκινο Ποτάμι – Όταν ξαναχορέψουμε θα είναι το τέλος τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για παραπλανητικό μήνυμα :
«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε σήμερα (30-04-2020) καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

Από την έως τώρα ανάλυση φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την αποστολή του μηνύματος εξυπηρετητής (server) εταιρείας με έδρα χώρα της Ασίας.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και “να μην ανοίγουν” τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό».

  Αφγανός στην Θεσσαλονίκη απείλησε με μαχαίρι οδηγό του ΚΤΕΛ και εισπράκτορα - Ξυλοκόπησε τον έναν

Δείτε το περί ου ο λόγος μήνυμα και έχετε το νου σας:

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...