Έπειτα από τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων του ιού στο στρατό ξηράς αλλά και στην πολεμική αεροπορία ακόμα και σε ιπτάμενους, προκύπτει ότι και το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την φονική πανδημία.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει σταματήσει σχεδόν κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα με το τουρκικό ναυτικό να έχει μαζέψει όλες τις μονάδες του στόλου στα λιμάνια. Όμως τα τελευταία 24ωρα οι πληροφορίες που φτάνουν από τους τουρκικούς ναύσταθμους και κυρίως από το Ακσάζ και τη Σμύρνη αναφέρουν μια περίεργη κινητικότητα των πλοίων. Να σηκώνουν μαζικά άγκυρες, να βγαίνουν μόλις λίγα μίλια έξω από τα λιμάνια και να παραμένουν είτε αρόδο είτε να πλέουν κοντά στους ναυστάθμους με μικρή ταχύτητα.

  Ιταλία: Τυνήσιος παράνομος μετανάστης έσφαξε ιερέα που βοηθούσε τους μετανάστες. «Πέθανε σαν σκύλος» φώναζε.

Η εικόνα αλλά και οι πληροφορίες παραπέμπουν σε μια προσπάθεια των Τούρκων επιτελών να προστατεύσουν όσο είναι δυνατό τα πληρώματά τους από την επέλαση του κορωνοϊού ο οποίος φαίνεται ότι σαρώνει τη γειτονική χώρα. Ήδη, πάντως, ένα τουλάχιστον πλοίο του τουρκικού στόλου και μάλιστα φρεγάτα φαίνεται να έχει τεθεί εκτός με αρκετά μέλη του πληρώματος να προσβλήθηκαν από τον επικίνδυνο ιο.

Ανάλογα προβλήματα εκτιμάται ότι έχουν προκύψει και στην τουρκική αεροπορία η οποία έχει περιορίσει σημαντικά τις πτήσεις μαχητικών τα οποία περιορίζονται πλέον σε στοχευμένες προκλήσεις στο περιορισμένης κλίμακας στο Αιγαίο ή και στον Έβρο.

  Αλλάζουν δραματικά οι ισορροπίες στη Μ. Ανατολή

πηγή Newpost.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...